Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнато обвинение за

...
Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнато обвинение за
Коментари Харесай

Кметът на Дупница е обвинен за закана срещу полицейски началник

Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнато обвиняване за закана против полицейски шеф, оповестяват от Районната прокуратура в Кюстендил.

Според обвиняването на 15 март тази година той заплашил краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Дупница Йордан Зарев във връзка осъществяване на службата му.

Дангов отправил и " закана с закононарушение и срещу личността на негови ближни ", допълват от прокуратурата.

Обвинението е било предявено на Дангов в наличието на неговите бранители.

Преди дни кметът на Дупница попадна във фокуса на публичното внимание, откакто издигна освен това под съпровода на руската военна ария " Вставай, страна огромная ".

Това се случва навръх 9 май, когато се отбелязва Деня на Европа. В Русия обаче 9 май е прочут като Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики над Нацистка Германия.

БНР оповестява, че общинският консултант в Дупница от " Продължаваме промяната-Демократична България " Николай Табаков два пъти е свалил съветското знаме. Вторият път то даже е било изхвърлено в кофата за отпадък - само че въпреки всичко е било върнато назад на мястото си по разпореждане на кмета Първан Дангов.

Самият той удостоверява пред Българска телеграфна агенция за окачването на съветския байрак и споделя, че е получил позвъняване от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), то да бъде свалено. Кметът обаче не вижда " нищо в неприятно знамето да бъде пред Общината в днешния ден ", като акцентира, че България не била прекратила връзките си с Русия.

От полицията в Кюстендил споделят пред телеграфната организация, че по случая има подаден сигнал и прокуратурата е била известена.

Дангов е кмет на Дупница, определен от листата на Българска социалистическа партия за България. Той е градоначалник в интервала 2003-2007 година, само че на локалните избори през 2023 година е определен още веднъж за кмет. Той заема мястото на Методи Чимев от ГЕРБ, който ръководи града от 2011 година насам.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР