Бившият германски канцлер Ангела Меркел ще издаде своя автобиография, която

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел ще издаде своя автобиография, която
Коментари Харесай

Свобода - мемоарите на Ангела Меркел ще бъдат издадени тази есен

Бившият немски канцлер Ангела Меркел ще издаде своя автобиография, която ще излезе в края на ноември - съвсем три години след края на 16-годишния ѝ мандат отпред на Германия.

Книгата от близо 700 страници е озаглавена " Freiheit " ( " Свобода " ) и е написала в съавторство с дългогодишната асистентка и съветничка на Меркел Беате Бауман.

Мемоарите ще проследят освен политическата кариера на канцлера, само че и израстването ѝ в Източна Германия. Тя ще опише за своето детство, младежките си години и трагичната 1989 година, когато берлинската стена пада. Това е и интервалът, в който стартира политическата кариера на Меркел.

Автобиографията ще бъде пусната в 30 страни и в нея канцлерката ще опише за срещите си с авторитетни интернационалните политици, само че и за повратни моменти във времена на рецесия, излиза наяве от описанието на издателите Kiepenheuer & Witsch.

Меркел, която е някогашен академик, е израснала в комунистическа Източна Германия. През 2005 година тя стана първата жена канцлер на една от най-големите европейски стопански системи.

Бившият канцлер управлява страната си в поредност от рецесии, в това число международната финансова рецесия, дълговата и миграционната рецесия в Европа и пандемията от ковид.

Издателството цитира изказване на Меркел, в което тя споделя:

" Какво е свободата за мен? Този въпрос ме тормози цялостен живот. За мен свободата е да не спираш да се учиш, да не се постанова да стоиш на едно място, а да можеш да вървиш напред, даже откакто напуснеш политиката ".

В последните години Ангела Меркел не се появява толкоз в общественото пространство и страни от политическите събития в страната и Европа.
Тя беше оповестена за " най-влиятелната жена в света " от списание Forbes в продължение на 10 следващи години и беше възприемана като мощен бранител на демократичните полезности на Запад и образец за подражателство за девойките.

Но откакто се отдръпна от поста си, нейната активност също беше подложена на рецензии, изключително за метода ѝ към Украйна и Русия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР