Tорта Фереро Рошер, която е истинска сбъдната мечтаНеобходими Продукти● за

...
Tорта Фереро Рошер, която е истинска сбъдната мечтаНеобходими Продукти● за
Коментари Харесай

Tорта Фереро Рошер

Tорта Фереро Рошер, която е същинска сбъдната фантазия

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 6 бр.
● захар - 200 г
● брашно - 120 г
● царевично нишесте - 65 г
● какао - 40 г
● канела - 2 г
● сол - щипка
● бакпулвер - 6 г
● лешници - 80 г смлени
● масло - 40 г разтопено

за крема


● лешници - 100 г смлени
● пудра захар - 50 г
● шоколад - 150 г естествен
● сладкарска сметана - 400 мл

за финалния крем


● шоколад - 50 г естествен
● течен шоколад - 80 г ( Нутела или сходен )
● маскарпоне - 100 г

Начин на подготвяне

Първо, разтапяме 40-те грама масло и оставяме да се охлади. Счукваме яйцата в бездънен съд, прибавяме към тях захарта и разрушаваме с миксера за 5-6 мин.

Пресяваме канелата, какаото, брашното и нишестето. Малко по малко дружно ги прибавяме към яйцата. Прибавяме още щипка сол и започваме да бъркаме още веднъж, само че единствено с една гумена шпатула.

Изсипваме смлените лешници и още веднъж разбъркваме за 1-2 минутки. Накрая остава да прибавим единствено разтопеното масло. Загряваме фурната авансово на горен и низък реотан на 170°C.

Прехвърляме сместа в кръгла тавичка с падащо дъно с хартия за печене (тавичка с диаметър 24 см или 18 см ). Печем за към 40 мин.

Разтапяме 150 г естествен шоколад на водна баня. В обособен съд смесваме другите 100 г смлени лешници с пудрата захари солта. Омесваме съставките и върху тях изсипваме разтопения шоколад и омесваме нещо като тесто.

Връщаме се към към този момент изпечения блат и го разрязваме с дълъг нож на три равни елементи. Взимаме 400-те мл сладкарска сметана и я разрушаваме на сняг. След това я смесваме със шоколадовото тесто от по-рано.

Отново разбъркваме единствено с гумена шпатула, с цел да не пребием сметаната.

Взимаме форма за торта или огромна паница и в/у нея слагаме тавичка за печене, само че без дъно.

Поставяме първия блат. Напояваме го с ром и разпределяме част от крема за шоколадовата торта. Така слагаме втория блат и вършим същото, като при третия не слагаме крем.

Оставяме страхотната торта за час в хладилника да стегне. През това време вършим втория крем. Разтапяме още веднъж едни 50 г шоколад и ги смесваме с нутелата. Добавяме маскарпонето и бъркаме до приемането на еднороден крем. С него намазваме тортата от горната страна и от всички страни. Декорираме с фереро бонбони.

Да ви е сладко с тортата Фереро Рошер!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР