Топ измамницата д-р Ружа Игнатова, която по неофициални данни завлече

...
Топ измамницата д-р Ружа Игнатова, която по неофициални данни завлече
Коментари Харесай

ИЗЧЕЗНА с $8 милиарда: Ружа Игнатова се крие на гръцки остров?

Топ измамницата доктор Ружа Игнатова, която по неофициални данни завлече 8 милиарда $ с криптовалутата-менте „ Уан Койн ”, се крие на атрактивен, само че не изключително посещаван гръцки остров, разкри сензационно пред „ Уикенд “ прочут в ъндърграунда на София предприемач.

Причината да осветли 42-годишната нахалница от Русе, побъркала с далаверите си целия свят, е повече от прозаична – като пръв добряк столичният хитрец налял 100 000 $ в пирамидата на Ружа с вярата най-малко да ги утрои.

„ От съществени хора знам, че Ружа повече от година се спотайва на въпросния гръцки остров (името се пази в редакцията на „ Уикенд “, б.ред.). Сменила си е цялата зурла – към този момент не е толкоз нагла и дебела “, разкри очевидно ядосан нашият източник.

Любопитното е, че единствено преди месец точно в южната съседка се организира масирана спецоперация по издирването на „ Кралицата на криптовалутите “. Вероятно интервенцията е размърдала Ружа и нейната защита в търсене на нов заслон под носа на ФБР.

Според формалните данни българката съумяла да открадне близо 4 милиарда $ посредством комплицирана машинация с подправена криптовалута. По неофициални, обаче, парите са най-малко двойно повече, т.е., 8 милиарда $, защото огромни инвеститори в „ Уан Койн ” най-вече от съветския под земята свят не са се осветлили като прецакани от пирамидата, която трябвало да осветли мръсните им милиони.

Заради мащабите на измамническата си скица на 1 юли 2022 година ФБР включи Ружа Игнатова в листата на десетте най-издирвани бегълци в света, единствената жена в първата десетка).

Българката е търсена от ФБР, Европол и Интерпол. Пет години след изгубването на Ружа се е провела интервенция по издирването ѝ в Гърция, оповестява един от най-влиятелните вестници там „ Катимерини ”.

Според източници на отдел „ Издирване ” на EL.AS в средата на юли е сигнализирано от чужбина, че Игнатова се намира в Гърция и организира срещи с съответни хора. Въз основа на наличната информация отдел „ Издирване “ на гръцката полиция EL.AS неотложно е провел интервенция за нейното задържане, само че милиардерката и армията ѝ охранители явно са съумели да се измъкнат.

Игнатова е забелязана за последно на 25 октомври 2017 година, когато пътува от София до Атина и от този момент следите й се губят. Предполага се, че подправен немски паспорт пътува до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа.

Според английския публицист Джейми Бартлет Ружа Игнатова е някъде на лодка в морето към Гърция, само че в интернационалните води. Близките ѝ също настояват, че не знаят къде е Игнатова. Пред медиите вуйчо ѝ показа, че не я е виждал от 7 години.

Реклама

Източници на EL.AS. означават, че десетки страни работят в тясно съдействие на оперативно равнище за откриването на Игнатова, като обменят материали и информация.

От средата на май предходната година Игнатова е и в листата на Европол с най-издирваните лица, а Интерпол я търси с алена бюлетина, която е съпроводена с парична премия. ФБР предлага скромните 100 000 щатски $ за информация, водеща до нейния арест.

След като години наред планът на Ружа Игнатова сполучливо мами целия свят, през 2016 година лъжите ѝ стартират да излизат нескрито и тя е принудена да се избавя.

През септември същата година стартира престъпно следствие за активността на „ Уан Койн ” от лондонската полиция и английският финансов регулатор Financial Conduct Authority предизвестява потребителите да внимават при взаимоотношенията си с компанията.

От ноември 2016-а Ружа Игнатова последователно излиза от ръководството на българските сдружения. През април 2017 година немският финансов регулатор не разрешава активността на „ Уан Койн ” в страната, а прокуратурата в Билефелд стартира следствие за машинация. Служител на Федералното бюро за следствие на Съединените щати удостоверява, че Игнатова е видяна за финален път през октомври 2017 година

През януари 2018 година българската и немската прокуратура взаимно с Европол влизат в офисите на пирамидата в София и разпитват чиновниците. Новината получава необятен отзив по света.

На 8 март 2019 година Окръжната прокуратура в Ню Йорк повдига обвинявания против Ружа Игнатова и брат ѝ Константин за организирането на финансова пирамида, довела до кражба на милиарди долари. Константин Игнатов е задържан на 6 март на летището в Лос Анджелис при опит да напусне страната.

Тогава излиза наяве, че след изгубването ѝ на сцената я сменя точно брат ѝ. Започват пътувания по работа из целия свят до 6 март 2019 година, когато е арестуван на летището в Лос Анджелис.

При ареста в телефона и компютрите му са открити пълномощни и други документи, които са с дата от и след нейното изгубване.

В показанията си Константин твърди, че са имитации. Снимки обаче разкриват, че към датите на пълномощните, подписани от Ружа, Константин е бил в Дубай. След като се призна за отговорен през ноември 2019 година, Игнатов може да получи присъда от 90 години затвор.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР