Тонове кал и скали са затрупали улица в хаджидимовското село

...
Тонове кал и скали са затрупали улица в хаджидимовското село
Коментари Харесай

Свлачище затрупа къщи и улица в село Тешово

Тонове тиня и скали са затрупали улица в хаджидимовското село Тешово, съобщи Българска национална телевизия. Пострадали са общо осем къщи, чиито дворове са цялостни със земна маса. Свлачището се е задействало преди към седмица, само че регионът към момента не е разчистен и обезопасен.

Домът на локалния гражданин Никола Кърнарев е един от най-пострадалите след свличането на земната маса. Отвън калта е стигала съвсем до покрива на къщата му, а земя е влезнала и в стаите.

" Къщата вътре цялостна с тиня, сред двете къщи – комшийската и моята, всичко с тиня, всичко залято, вратите изкъртени, холът ми беше цялостен целия с тиня вътре, салоните, леглата ", съобщи Кърнарев пред националната телевизия.

От кметството в селото са организирали почистването на улицата. Притеснени са обаче, че в случай че се повторят преваляванията от преди дни, земята още веднъж може да се свлече.

" Не виждам по какъв начин ще се построи стена, вие виждате, че е повече от 10- 15 метра височина, изпод теренът е каменист, от горната страна почвата е малко и по-скалната маса се свлича и тука пада на улицата ", съобщи пред Българска национална телевизия кметът на Тешово Иван Крушовски.

Очаква се от Община Хаджидимово да провиснал средства на най-пострадалите фамилии, както и да изготвят план за подсилване на свлачището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР