Том 4-ти от събраните съчинения с хумористична и сатирична фантастика

...
Том 4-ти от събраните съчинения с хумористична и сатирична фантастика
Коментари Харесай

„Напред, човечество!” | 90 години от рождението на фантастичния писател Любен ДИЛОВ

Том 4-ти от събраните съчинения с хумористична и сатирична фантастика на огромния наш публицист излиза в навечерието на Нова Година

Какво би се случило, в случай че ненадейно всички психологично заболели на Земята изчезнат, отвлечени от извънземни?

Не, не е приключил Биг Брадър и не бързайте да потривате ръце, че най-сетне тия от Народното събрание ще си го получат. Предстои невиждано обединяване на човечеството в името на това, да си върне лудите... 

За да означи 90-годишнината от рождението на Любен Дилов (22 декември 1927 г.), издателство „ Ентусиаст “ разгласява том 4-ти от събраните му съчинения, съдържащ хумористична и сатирична фантастика. В него са поместени някои от най-знаменитите разкази на фамозния ни фантазьор, в това число „ Напред, човечество “, който се подрежда измежду най-превежданите в чужбина български текстове за всички времена. „ Новогодишна покруса “ пък може да се одобри като тридесетилетен предвестител на днешните джендър трагикомедии с „ третия “ и други полове, завладели общественото пространство и медиите.

Знаменателно, „ Осъзнаването на роботите “ излиза още веднъж в годината, когато за пръв път се слага намерено въпросът, дали андроид може да получи качеството „ персона “, а „ За Иван, който искаше да излезе “ е ослепителен представител на типичните Диловски метафори за идиотщината на „ дисциплинираните “ общества.

Предстои ви... приказен смях! Не единствено с книгата, само че и на формалната ѝ премиера - 28 декември 2017 година от 18:00 часа в Книжен център „ Гринуич “, гр. София, бул. „ Витоша “ 37. 

Снимки: Любен Дилов-син,© личен списък

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР