Току-що назначеният министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов безспорно е

...
Току-що назначеният министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов безспорно е
Коментари Харесай

Пациентски НПО приветстват новия здравен министър

Току-що назначеният министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов несъмнено е потвърдил своите качества на добър управленец и също така постоянно през годините сме имали извънредно положителни връзки с него отпред на Александровска болница. Това съобщи пред БНР доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.

„ Моите персонални усещания са, че той е добре квалифициран човек от системата на опазването на здравето, доктор, който би могъл да помогне да се оправим с тази доста тежка обстановка “, разяснява доктор Хасърджиев.

Според него проф. Ангелов наследява една система, която от една страна добре познава, от друга през последните месеци по време на COVID-пандемията „ мисля, че за всички стана ясно, че е една система, която е напълно непригодна да посреща сходни провокации и която би трябвало с доста бързи стъпки и ограничения да промени в хода на една пандемия, с цел да минимизираме отрицателните последици за българските жители “.

Най-сериозният проблем за нашата система е фактът, че нямаме на процедура безусловно никаква електронизация на нашето опазване на здравето, означи доктор Хасърджиев.

Той разяснява, че точно хронично болните с всевъзможни болести са и жертвите на пандемията – всички смъртни случаи в България и по света са на хора, които, без значение от възрастта им, имат и някакво съпътстващо заболяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР