Тодор Давидов - Гринго, мъжът на фолкпевицата и жури в

...
Тодор Давидов - Гринго, мъжът на фолкпевицата и жури в
Коментари Харесай

Гринго, а не синът на Софи Маринова - Лоренцо, е маститият каналджия

Тодор Давидов - Гринго, мъжът на фолкпевицата и жури в музикалното шоу „ Звездите в нас " по NOVA Софи Маринова, е разследван от Министерство на вътрешните работи като главатар на незаконна тайфа, занимаваща се с каналджийство, научи „ Уикенд “. Мургавият бабанка е обвинен, че стои отпред на кримиорганизация, която прекарва през България в посока Сърбия бежанци от Сирия и Афганистан, влезнали незаконно от Турция.

Разследването против Гринго е в начална фаза, като до този миг криминалистите разполагат с показания на двама хванати каналджии от полицията в Бургас през последната седмица. Според данните от течащото следствие мъжът на Софи Маринова прибира по 2500 евро от всеки мигрант с цел да го преведе през страната и през сръбската граница в региона на Стрезимировци. Гринго не взе участие физически в трафика на бежанци, а наема закъсали роми, в това число от Етрополе родния град на Софи Маринова, които товарят бежанците в микробуси и джипове в региона към Малко Търново.

Твърди се, че дясна ръка на Гринго е музикант с прозвището Сашо Кавала, който урежда на вербуваните трафиканти купени от автоморги в Перник микробуси и джипове, с които да бъдат превозени бежанците. В незаконната скица взе участие и синът на Софи Маринова Лоренцо, който към този момент е търсен от Министерство на вътрешните работи след разрушен канал край Бургас в края на предходната седмица. Тогава полицията арестува 24-годишния Иван Стоянов, до момента в който прекарва група от 9 сирийци край село Русокастро. Според показанията на арестувания каналджия той е бил нает от Лоренцо против 3000 лв., с цел да транспортира групата незаконни мигранти до София. Бежанците били натоварени в джип Suzuki Vitara в региона на село Дебелт персонално от сина на Софи Маринова, който обаче оставил наемника самичък да докара мигрантите до София. След като джипът с бежанците е спрян от патрул на „ Гранична полиция “ в Русокастро, задържаният Иван направил цялостни caмопризнания. Според думите мy Лоренцо офейкал с персоналното си BMW, което обаче било оборудвано с подправени регистрационни табели. От показанията на арестувания каналджия излиза наяве, че схемата е ръководена от Тодор Давидов - Гринго, доведен татко на Лоренцо и сегашен брачен партньор на майка му Софи Маринова.

„ Според постъпила информация, която сверяваме сега, Гринго е забъркан в най-малко 20 случая на проведен трафик на сирийски мигранти през последните седмици. Има данни, че мигрантите са настанявани в ромски къщи в столичния квартал „ Христо Ботев " за по няколко дни, до момента в който им бъде проведен маршрутът към Сърбия ", разкрива източник на „ Уикенд “. Според осведомител на вестника от ъндърграунда пък Гринго е част от могъща незаконна скица, ръководена от сирийци в Турция, която превежда мигранти чак до Германия против сумата от 15 000 евро.

Гринго е живял и работил като сутеньор дълги години в Германия, преди да се залюби със Софи Маринова и да се откри трайно в България. Тодор Давидов-Гринго има чести конфликти със закона, а през 2017 година даже влезе в пандиза за 10 месеца поради изнудване. Мачото беше закопчан след опит да прибере със закани 50 000 лв. от айтоския търговец Асен Атанасов Ариф, който бил заплашван по телефона, че в случай че не даде парите, ще очистят него и фамилията му. Първоначално Ариф пренебрегнал заканите, само че сезирал полицията, откакто някой стрелял с револвер по къщата му.

След като беше задържан за изнудване, Гринго избра да се признае за отговорен и да подписа съглашение с прокуратурата. През 2020 година Тодор Давидов още веднъж се озова в ареста за денонощие, откакто беше задържан в дома на родителите си в Айтос по съмнение, че е част от тайфа телефонни измамници и че има противозаконен револвер. До покачване на обвинявания обаче не се стигна заради неналичието на доказателства.

За последно Гринго си имаше алъш-вериш с правоохранителните органи тази пролет, когато беше задържан за денонощие след побой над служител на реда в дискотека в „ Студентски град " по време на присъединяване на Софи Маринова. Мургавият бабанка е обвиняем за нанасяне на лека телесна щета и даже беше оставен под домакински арест за 2 седмици, преди Софийският областен съд да анулира запрещението му. По всяка възможност Гринго ще бъде арестуван в идващите дни, когато Министерство на вътрешните работи успее да задържи и доведения му наследник Лоренцо, който към момента се укрива от органите на реда. Неофициално се твърди, че Лоренцо се е укрил в къщата на сестрата на своя татко Петър - първия брачен партньор на Софи Маринова, и ще се съобщи в полицията в наличието на юрист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР