Точно месец след катастрофата в Айтос, при която тежкотоварен камион

...
Точно месец след катастрофата в Айтос, при която тежкотоварен камион
Коментари Харесай

Жителите на Айтос отново на протест с настояване за по-безопасни пътища

Точно месец след злополуката в Айтос, при която тежкотоварен камион блъсна лека кола и умъртви татко и двете му деца, локални поданици още веднъж стачкуваха на мястото на случая, оповестяват от БНР. Протестиращите са недоволни от подхванатите досега ограничения за ограничението на придвижването на тежкотоварни коли през града, както и за намаляването на заплахата от произшествия. Хората показаха, че поставената камера за видеонаблюдение не работи, а табелите, с които се не разрешава на ТИР-ове да минават през града директно не се съблюдават. Единствената настояща към този момент мярка е денонощното полицейско наличие.
Във вторник, на същото място, е имало ПТП сред две коли, споделиха локалните поданици.

Тази вечер с едноминутно безмълвие, запалени свещи и сложени цветя край пътя хората уважиха паметта на починалите. Те се подредиха на пешеходната пътека до мястото на случая и блокираха за 15 минути придвижването на колите.

По думите им досега нищо не е реализирано по настояването им тежкотоварният трафик да бъде изведен отвън Айтос:

„ Никой нищо не е правил… нищо. И чакаме страната да вземе решение - освен да си трансферират топката общината и АПИ, да се карат между тях, а да седнат на една маса и да вземат решение “, показа Хамди Хюсеин, брат на починалия Нури:

„ Генералното решение е обходен път, а до момента в който се построи този обходен път би трябвало да се създадат кръстовища с кръгови придвижвания, камери, легнали служители на реда, осветяване, маркировка, знаци, които да понижават скоростта още в самото начало на града “, добави различен от протестиращите.

На въпрос дали товарните коли, които минават директно, още веднъж влизат в града, жителите на Айтос дават отговор по този начин:

„ Пак минават, стопират ги за инспекция и отново си не престават “;

„ Не сме удовлетворени, навръх днешния ден става един месец от случая и няма никакво развиване “.

На мястото на случая има денонощен полицейски патрул, в региона е сложена и камера за видеонаблюдение, само че тя още не работи. Мерките са незадоволителни, безапелационни са хората от Айтос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР