Точно 15 години минаха откакто българин игра полуфинал в Лига

...
Точно 15 години минаха откакто българин игра полуфинал в Лига
Коментари Харесай

15 години без българин на полуфинал в Лига Европа

Точно 15 години минаха откогато българин игра полуфинал в Лига Европа. Георги Миланов бе покрай предпоследното ходило в шампионата с неговия ЦСКА (Москва) този сезон, само че уви. Руският отбор поведе с 2:0 на “Арсенал” в мача реванш във втората по мощ конкуренция на Стария континент и бе единствено на попадение от популярен поврат. В първата среща армейците изгубиха с 1:4. Четвърт час преди края на мача в Русия лондончани обаче отхвърлиха домакините с гол на Дани Уелбек. Аарън Рамзи оформи крайното 2:2 в добавеното време. Миланов влезе в игра в 79-ата минута, само че не съумя да помогне на своя отбор. Така за последно Стилиян Петров в състава на „ Селтик “ стигна до полуфинал в конкуренцията.

Съперник на “детелините” бе португалския “Боавища” през 2003 година, когато шампионатът към момента носи името Купа на УЕФА.

В първия конфликт в Глазгоу тимовете не се побеждиха и приключиха 1:1. Гола за “Селтик” вкарва Хенрик Ларсон. Стилиян Петров пък е титуляр, само че е заменен в 78-ата минута. В реванша българският полузащитник още веднъж игра 90 минути.. Реваншът бе извоюван от “Селтик” с гол на Ларсон. Така шотландският гранд и Петров отидоха на край. Той се състоя в Севиля. Съперник на “детелините” бе “Порто”. Ларсон още веднъж бе на висота и вкара два гола, само че Дерлей и Дмитрий Аленичев пратиха мача в продължения. Стилиян бе отново титуляр. Смениха го в 105-ата минута. Трофеят сграбчи “Порто” след сребърен гол на Дерлей.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР