Нови за нас, но всъщност втора ръка. 19 модернизирани пътнически

...
Нови за нас, но всъщност втора ръка. 19 модернизирани пътнически
Коментари Харесай

Влаковете на Deutsche Bahn вече са тук - кога тръгват по българските жп трасета

Нови за нас, само че в действителност втора употреба. 19 осъвременени пътнически вагона на Deutsche Bahn към този момент са в България като се чака те да тръгнат по българските железници през месец юни. Новината потвърдиха за Money.bg от Министерството на превоза и известията.

Закупаването на 19-те вагона е осъществено от БДЖ, като следва държавните железници да закупят още 57 вагона. Така общият им блой ще доближи 76. Сумата за всички е 30 милиона лв..
 Вместо от Китай: Купуваме двуетажни влакове за над 300 милиона лв. от Полша
Вместо от Китай: Купуваме двуетажни влакове за над 300 милиона лв. от Полша

Задава ли се позитивна смяна за българския железопътен превоз?

Германските влакове, които могат да развиват до 200 км/ч ще се движат по най-дългите посоки в страната сред София и Бургас и София и Варна, като към всяка комбинация ще има и вагон-ресторант.
 Снимка 659130
Източник:

Важно конкретизиране е, че все още в България няма по какъв начин влаковете да развиват оптималната си допустима скорост, тъй като положението на железопътната мрежа на България не го разрешава.

Подвижният състав на немските осъвременени вагони е без купета, вид отворено пространство и е оборудван с климатична система, както и с осведомителна система за известяван на пасажерите за гарите и спирките по маршрута на влака.

Шест от вагоните са приспособени за трудноподвижни лица, а всички вагони разполагат с ергономични седалки. Имат и контакти за зареждане на мобилни телефони и самостоятелни лампи за четене над всяко седящо място.

Очаква се от Deutsche Bahn  да изпратят и дипломиран личен състав у нас, който да образова българските чиновници на БДЖ.
 БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: значи ли това високоскоростни влакове
БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: значи ли това високоскоростни влакове

Чрез новата доставка държавните железници ще модернизира тнад 20% от преносимия си състав
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР