Манчестър Юнайтед буквално спаси сезона си в последния възможен момента,

...
Манчестър Юнайтед буквално спаси сезона си в последния възможен момента,
Коментари Харесай

Ница изхвърля Ман Юнайтед в Лига на конференциите?

Манчестър Юнайтед безусловно избави сезона си в последния вероятен момента, откакто победи с ФА Къп и по този метод си обезпечи място в евротурнирите, което не съумя да реализира чрез шампионата.

С днешна дата “червените дяволи ” би трябвало да играят в Лига Европа, само че е напълно действително 20-кратните първенци на Англия да би трябвало да се трансферират в по-слабия по мощ шампионат - Лигата на конференциите.

Причината за това е правилото на ФИФА за собствеността на повече от един клуб. Компанията на сър Джим Ратклиф INEOS закупи 27.7% от Манчестър Юнайтед, само че със задължението да влага още 245 милиона паунда в инфраструктурата на клуба.

Според някои информации това ще усили каузи на компанията до повече от 30%, което към този момент съставлява проблем съгласно упоменатото предписание, защото Ineos има и френския Ница.

УЕФА не разрешава на два клуба, благосъстоятелност на една и съща организация, да играят в един и същи шампионат. Ница приключи на пето място в Лига 1 и също се класира за присъединяване в Лига Европа. Според наредбите в тази обстановка преимущество има тимът, който е с по-високо класиране в съответното състезание. Това явно е френският отбор.

Изходът е или INEOS да откри метод да понижи каузи си в един от двата клуба, или единият от тях да бъде изместен в Лигата на конференциите.

Официалната позиция на Ineos e, че се води дейна връзка с УЕФА и ще бъде открито решение на проблема.

След дуела от последния кръг на Лига 1 против Лил президентът на Ница Жан-Пиер Ривер съобщи следното: “Трябва да се създадат някои корекции. Няма да встъпвам в детайлности, само че това не съставлява проблем ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР