Тестови център отвъд полярния кръг: човекът и машината подложени на температури до

...
Тестови център отвъд полярния кръг:
човекът и машината подложени на
температури до
Коментари Харесай

На тестовия стенд: Opel поставя новата Corsa на сериозно изпитание

Тестови център оттатък полярния кръг: човекът и машината подложени на температури до -30°C
Тестови център в Дуденхофен, Германия: разработване на ходова част за балансирана управляемост и комфорт
Лаборатория EMC в Рюселсхайм: възможност за справяне с електромагнитните талази
Аеродинамичният тунел на Университета в Щутгарт: аеродинамични и шумови тестове

Рюселсхайм. Ефективност и експертен опит, присъщи на Opel. Това се отнася в пълна степен и за новото потомство Opel Corsa. Новият модел е създаден по високоефективен метод с помощта на авангардни виртуални способи за проектиране. След това той преминава през нормалната тежка тестова стратегия в развойните и тестови центрове на Opel, с прилагане на най-високите стандарти за издръжливост. Чак тогава инженерите на Opel слагат автомобила в изискванията на реалното шофиране, с цел да направят последни промени и фини настройки.

От януари, специалистите на Opel виновни за ходовата част, задвижването, електрониката, светлините и други области употребяват дългата зима в Шведска Лапландия за интензивни проби в условията на свръхниски температури, върху замръзнали езера и покрити със сняг пътища. Те настройват електронно контролираните системи за непоклатимост, сцепление и антиблокиращата спирачна система върху настилки с ниско сцепление и при температури по-ниски от -30°C. Инженерите на Opel уточняват настройките на ходовата част до най-малките елементи, така че новата Corsa да предлага най-високо ниво във връзка с сигурност, комфорт и динамичност на пътя. Благодарение на климата и околната среда в Северна Швеция, те съумяват в допълнение да оптимизират интелигентните незаслепяващи IntelliLux LED® светлини, които ще бъдат въведени за първи път в Corsa с новото потомство.

Същевременно с това, предпроизводствените модели с висока степен на комплектност и непосредственост до серийните въртят обиколки в Тестовия център в Дуденхофен. Дългите прави се използват за подготовка на новото поколение за придвижване по аутобани, където Opel вкарва извънредно високи стандарти за кормилното ръководство и ходовата част. „ От първостепенна важност за нас е контролът на окачването. Всеки модел на Opel би трябвало да осигурява стегнато, точно ръководство, важен фактор при висока скорост на автомагистрала. Автомобилът в никакъв случай не би трябвало да се чувства прекомерно мек ”, отбелязва развойният инженер Томас Ванке. Предпроизводствените коли също трябва да дават отговор на най-високите стандарти за сигурност, като сигурно поведение при промяна на лентата и стабилност при прекъсване. Каросерията и ходовата част се тестват и при придвижване с висока скорост по овал – никоя част не трябва да трепти или да вибрира, както и да генерира шумове.

Предпроизводствените автомобили преминават и през финални проби за електромагнитна съгласуемост (EMC) в Лабораторията в Рюселсхайм. Те гарантират че електронните системи не са податливи на въздействия. Автомобилът получава зелена светлина едвам когато системите показват своя имунитет срещу електромагнитни излъчвания. Новата Corsa вече мина през тестовете; електронните съставни елементи са оптимално защитени от въздействия.

Последно, само че не и по значимост, Corsa – както множество други модели на Opel преди нея – е тествана до последния подробност от аеродинамична позиция във въздушния тунел на Университета в Щутгарт. След акуратен разбор на аеродинамиката и аероакустиката, новата Corsa е в допълнение настроена за постигане на най-хубавите резултати в тази област.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР