Mazda MX-5 спечели сърцата на повече от 1,2 милиона купувачи

...
Mazda MX-5 спечели сърцата на повече от 1,2 милиона купувачи
Коментари Харесай

Родстър легендата Mazda MX-5 - видео

Mazda MX-5 завоюва сърцата на повече от 1,2 милиона купувачи от представянето си през 1989 година MX-5 въплъщава тъкмо това, което марката Mazda съставлява: наслаждение от шофирането посредством съвършен баланс, пъргавост и лекост, както и цялостното единение сред лидер и транспортно средство.

Една мозъчна офанзива влезе в историята на автомобилостроенето, даже в случай че двамата участващи в нея, публицистът Робърт ( " Боб " ) Хол и Кеничи Ямамото, тогавашен началник на отдела за проучвания и разработки в Mazda, са нямали визия за това в един пролетен ден през 1979 година Разговорът сред двамата автомобилни специалисти докара до раждането на Mazda MX-5, в този момент най-продаваният роудстър на всички времена.

Лека и пъргава, ранната Mazda MX-5/Miata стана и топ спортист в надпреварите: повече от 1500 млади и професионални състезатели се състезаваха за победа с Miata (NA & NB) през уикендите в Северна Америка в продължение на доста години – чупещ международен връх по брой стартирали.



Mazda MX-5 от дълго време е знак на отношението към живота - паметният роудстър надживя множеството от своите съперници. Това е опция за Mazda да показа MX-5 в свежа, върхова форма за моделната година 2024, с по-остри оптики за LED фарове и задни светлини и обновена информационно-развлекателна система за повече съгласуваност.

Нов режим Track Mode прави комфортния двуместен автомобил, който към момента се предлага като родстър с покрив от плат и като RF с закрепен сгъваем покрив, още по-активен за шофиране, съгласно производителя. Базираната на програмен продукт Kinematic Posture Control System (KPC) обезпечава спомагателна непоклатимост при шофиране в завои. Има и голям брой други актуализации, които значат, че Mazda MX-5 е обичана от своите почитатели като никой различен роудстър.

Ако желаете да научите цялата история на царицата на родстърите, би трябвало да посетите изложбата в Mazda Classic - Automobile Museum Frey в Аугсбург. Там могат да бъдат открити всички генерации на Mazda MX-5, в това число редки специфични серии. Музеят на Mazda дава информация за работното си време и експонати на www.mazda-classic-frey.de.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР