Tesla участва активно в борбата срещу пандемията COVID-19. Този факт

...
Tesla участва активно в борбата срещу пандемията COVID-19. Този факт
Коментари Харесай

Ще се доверим ли на Tesla и Илон Мъск за ваксина срещу COVID-19?

Tesla взе участие интензивно в битката против пандемията COVID-19. Този факт се удостовери персонално от Илон Мъск, основен изпълнителен шеф и създател на компания, профилирана в производството на електрически транспортни средства и слънчеви електроцентрали. От думите на Мъск излиза наяве, че Tesla, в партньорство с немската биотехнологична компания CureVac, създава третото потомство РНК принтер за ваксини. Според Мъск, това ще бъде фундаментално нужен артикул за целия свят.

Биотехнологичната компания CureVac работи върху основана на РНК ваксина за битка с COVID-19. Производителят на коли Tesla ще създаде автоматизираната система за РНК щемпел и ще насърчи приемането ѝ в международен мащаб. РНК (рибонуклеинова киселина) е молекула, която се намира във всички форми на клетъчен живот. CureVac е създал техника за стабилизиране на молекули за битка с избрани болести в тялото.

В момента имунизацията CureVac, основана на РНК, е във втората си фаза на клинични изпитвания. Преди това компанията CureVac работи по основаването на разнообразни грипни ваксини, само че с появяването на COVID-19 се концентрира върху решаването на казуса с битката с ковид. Основното предизвикателство, в случай че клиничните изпитвания са сполучливи, за разпространяването на РНК имунизацията ще бъдат сложните условия за предпазване при ниски температури.

Работата по РНК принтерите, създавани от Tesla, към този момент е в напреднала фаза, само че Мъск неотдавна посети Германия, и чак по-късно разгласи в Twitter за работата по принтер за основаване на синтетична РНК. В същото време той означи, че този план евентуално няма да повлияе на финансовите резултати на Tesla, чиито годишни доходи са към 20 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР