Терористичната групировка Хамас освободи двама от заложниците, които отвлече след

...
Терористичната групировка Хамас освободи двама от заложниците, които отвлече след
Коментари Харесай

Една от освободените заложнички на Хамас: Отвлякоха ме на мотоциклет, бях в огромен тунел

Терористичната формация " Хамас " освободи двама от заложниците, които отвлече след нападението си в Южен Израел на 7 октомври. Израелската войска разгласи, че 222-ма души остават в плен на групировката. След близо 17 денонощия в плен - двете възрастни дами на 80 и 85-годишна възраст описват с тъга, болежка и боязън за претърпяното.

" Бях отвлечена на мотоциклет към Газа. Това беше мъчително. Лежах встрани на мотоциклета. Получих синини от шофирането ", показа една от дамите.

Дъщерята на Лифшиц изясни, че майка ѝ е била свалена в " голям под земята тунел ", където е била държана принудително. Съпрузите на Нурит Купър и Йочевет Лившетц обаче към момента са в неопределеност. Заложници на " Хамас " са и още 220 души, в това число деца, бебета и чужденци, остават заложници на " Хамас ".

На този декор към този момент има данни за сухопътни акции на израелската войска, а задачата им е точно събирането на повече информация за пленените хора. Тече и подготовката за огромна фаза от военната интервенция на Израел в Ивицата Газа. Тя ще бъде по едно и също време по море, суша и въздух.

" Продължаваме да се приготвяме за нашата интервенция, тя ще пристигна скоро. Внимателно се приготвяме за идната ни стъпка, а тя е многостранна интервенция във въздуха, на сушата и в морето. Вършете си работата, пригответе се, ще сте ни нужни ", разяснява израелският вътрешен министър Йоав Галант. Ситуацията с хората в неопределеност може да забави, само че няма да откаже израелската войска от желанието за сухопътна интервенция. 

" Военните качества на " Хамас " не са потърпевши от въздушните набези, заради което Израел счита, че би трябвало да организира сухопътна интервенция. Заложниците няма да откажат сухопътната интервенция ", разясни специалистът по външна сигурност Мариян Карагьозов. В ефира на " България заран " от Тел Авив Йонатан Фархи показа, че военното състояние е съществено.

" Все по-зле става от ден дневно. Хората не излизат от у дома ", показа той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР