Тенисът категорично е един от спортовете с най-натоварен календар и

...
Тенисът категорично е един от спортовете с най-натоварен календар и
Коментари Харесай

Няма друг спорт, в който състезатели са ангажирани 11 месеца: Зверев възропта срещу тенис календара

Тенисът изрично е един от спортовете с най-натоварен календар и играчите от много време недоволстват против прекомерно дребното време за отмора сред обособените сезони. Изглежда обаче малките екрани диктуват съществено протичащото се в Тура, а това кара ATP и WTA да оставят на назад във времето ползите на своите играчи, което явно по никакъв начин не се харесва на Александър Зверев:

" В Тура съм към този момент от 10 години насам и постоянно диалозите са се въртяли към това по какъв начин бихме могли да съкратим тенис сезона, само че от ATP по този начин и не трансформират безусловно нищо. Посочете ми спорт, в който състезателите са ангажирани всяка една седмица в границите на 11 месеца. Да, ние не играем шампионати непрестанно, само че не излизаме нито за момент от състезателeн режим, защотo конкуренциите не стопират и би трябвало непрестанно да сме в оптимална форма. Цикълът във футбола и баскетбола е също толкоз сбит, само че те имат съвсем цялото лято разполагаем за подготовка и нормално има известни паузи и през зимата към Коледните празници.

Ние имаме единствено един декември, в който ни се дават тъкмо към 2 седмици за отмора и тренировките още веднъж би трябвало да стартират, с цел да сме подготвени за началото на сезона през януари. Това не е нито пълноценно време за отмора, нито за осъществяването на съответна подготовка и умората е голяма. Не ме разбирайте неправилно, аз обичам тениса и обичам да бъда на корта, само че желая да имам задоволително време, с цел да изцелявам тялото си и да бъда в действителност пресен, когато рестартираме надпреварите, а това важи изцяло за всеки един от моите сътрудници " - показа Зверев по време на своята конференция в Рим.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР