Темпът на модернизацията на Българската армия не съответства на предизвикателствата.

...
Темпът на модернизацията на Българската армия не съответства на предизвикателствата.
Коментари Харесай

След КСНС: Съгласие за повече пари за армията

Темпът на модернизацията на Българската войска не подхожда на провокациите. Това съобщи президентът Румен Радев след съвещанието на КСНС по тематиката за въоръжените сили.

Участниците в 5-часовото съвещание се сплотиха към концепцията, че за модернизацията на Българската войска би трябвало да бъдат обезпечени повече средства.
Радев привиква КСНС поради Русия и положението на армията
Президентът Румен Радев привиква КСНС поради закани за националната сигурност и положението на въоръжението сили. Заседанието ще бъде въ...
Прочети повече
Радев посочи, че наред с ресурсната неосигуреност, постоянно изменящата се нормативна база също е проблем, възпрепятстващ модернизацията на армията.

След съвещанието участниците в КСНС излязоха с оферти към изпълнителната власт. Тя би трябвало да предложи ускорение на процедурите по рационализация на въоръжените сили и поддържането на техниката, да разпореди приоритизирана и ресурно обезпечена капиталова план-програма до 2032 година и да се преодолее изоставането в техническото застраховане и машини.

Министерският съвет да актуализира признатия през 2017-а година Национален проект за 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт за армията, с цел да се реализира това още през 2023 година.

Правителството да оцени опцията на основаване на целеви капиталов фонд за въоръжените сили е също предложение на участниците в КСНС. Те упорстват също по този начин изпълнителната власт да предприеме стъпки за приемане сато пълновръстен член във Фонда на НАТО.
Бившият шеф на защитата: Авиацията и армията страдат от огромен недостиг
Българската авиация и армията страдат от огромен недостиг и това се отразява. Решението за въздушния ни суверенитет е вложение в нова...
Прочети повече
Изпълнителната власт би трябвало да предложи и промени в нормативната уредба, позволяващи ускорение на модернизацията и поддръжката, оферират още участниците в днешното съвещание на КСНС.

" Аз не знам кого цитирате " - по този начин водачът на парламентарнага група на ГЕРБ Десислава Атанасова отговори на въпрос какво ще каже поради думите на президента Румен Радев, че армията е редовно недофинансирана в предходните действия. Тя посочи договорката за F-16 като триумф на ръководството на Борисов, който преди този момент бил невъобразим. И заприказва по какъв начин летището " Граф Игнатиево " не е квалифицирано да посрещне F-16.



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР