Темата с обвиненията за причастност на Русия към убийствата на

...
Темата с обвиненията за причастност на Русия към убийствата на
Коментари Харесай

Москва обвини Украйна и Запада за трагедията в Буча

Темата с обвиняванията за причастност на Русия към убийствата на цивилни в украинския град Буча би трябвало да бъде затворена. Това съобщи на постоянния си седмичен брифинг представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

Захарова увери, че съветската страна е показала задоволително доказателства за това, че няма нищо общо със случилото се в Буча. Тя упрекна на собствен ред управляващите в Киев и западните медии.

" Обвинявам западните медии и на първо място американските не просто в разпространение на подправени вести и дезинформация, само че и в съучастничество в закононарушението в Буча ".

Захарова направи и някои исторически аналогии със събития от близкото минало.

" Нима в Сребреница не беше по този начин? Така беше. А в Сирия - Алепо, Думат и така нататък? Така беше. Кой спонсорира всичко това? Вашингтон, Лондон и груповият Брюксел ".

Според Захарова задачата на случилото се в Буча е да оправдае новите западни наказания против Русия и затрудни мирните договаряния сред Москва и Киев:

" Очевидно е, че този заплашителен и незаконен подправен сюжет е бил изфабрикуван, с цел да оправдае следващия авансово квалифициран пакет от наказания. Включително всеобщото експулсиране на съветски дипломати от редица западни страни. Но и да затрудни, несъмнено, в случай че не и да прекъсне изцяло, договарянията, към които Киев стартира да подхожда реалистично ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР