Телевизията е новото кино - тази констатация вече нито изненадва

...
Телевизията е новото кино - тази констатация вече нито изненадва
Коментари Харесай

Сериалите на 2017 г.

Телевизията е новото кино - тази констатация към този момент нито изненадва някого, нито звучи светотатско. Рекорден брой от над 400 заглавия се бориха за вниманието на публиката тази година, и то единствено в англоезичния свят - съгласно статистиката на премиите " Еми ". Ето сериалите, които направиха усещане - и ангажираха доста от свободното време на феновете през годината, съгласно няколко ранглисти, отпред с " Гардиън ".

На първо място от " Гардиън " класират The Handmaid`s Tale ( " Историята на прислужницата " ) - сериал, който съгласно болшинството от рецензията е уцелил цайтгайста на 2018 година В мрачната антиутопия по романа на Маргарет Атууд (познат у нас като " Разказът на прислужницата " ) става дума за свят, в който дамите са лишени от всевъзможни права и автономия и са превърнати в плебеи, които служат за разплод. " Историята на прислужницата " обра премиите " Еми ". Той е под номер 2 в класацията на " Вашингтон пост " и 4 съгласно Indiewire, а " Варайъти " го оставя надалеч обратно.



Новите серии на " Туин пийкс " намира място в множеството ранглисти, въпреки да позаглъхна след премиерата си напролет. " Продължението на Линч бе по-умно от множеството сериали, по-смешно, явно - по-странно, по-тъжно и по-ужасяващо ", само че и, съгласно " Гардиън ", по-скучно - с някои протяжни фрагменти на незабележително деяние. " Имаше от всичко. " Това е сериалът на 2017 година съгласно " Поуст " и номер 3 съгласно Indiewire, само че още веднъж не прави усещане на " Варайъти ".

" Големи дребни неистини " е другият съвсем повсеместен любим. Минисериалът на HBO събира Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и Лора Дърн, които разплитат ликвидиране в богат американски квартал.

Leftovers e любимецът на американските профилирани издания Indiewire и " Варайъти " , въпреки да е надалеч обратно в европейската ранглиста. В третия си сезон, сериалът наблюдава ориста на американско семейство след " Внезапното изгубване " - необичайно и необяснимо събитие, в което 140 млн. души ненадейно изчезват от лицето на земята.



Оттук нататък класациите поемат в разнообразни направления: " Гардиън " показва Mindhunter - сериалът на Дейвид Финчър за серийни убийци, новата драма от основателите на The Wire - The Deuce , за порноиндустрията и проституцията в " Ню Йорк ", комедията Transparent, за транссексуален родител, както и няколко документални сериала, като " Синя планета " на Дейвид Атънбороу и поредицата за Виетнамската война на PBS.

На острова харесват и кримката на BBC Line of Duty. " Виетнамската война " е и избор на " Вашингтон поуст ", които запълват петото си място с " Бет и Джоан " - сериалът, в който Сюзан Сарандън и Джесика Ланг пресъздават сложните връзки сред актрисите Бети Дейвис и Джоан Крофърд.

Ситкомът за майчинството Better Things намира място в няколко американски ранглисти, както и драмата на Netflix The Good Place: комедия, в която Кристен Бел попада по неточност в нещо като парадайс и би трябвало да укрива греховете си от основателя му (Тед Дансън). " Игра на тронове " - шлагерът на десетилетието, е едвам 11 в листата на " Гардиън " и не намира място в предните редици. Липсва и миналогодишният любимец - фантастиката Stranger Things.


Shares 3,
Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (665)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР