Телепатията или мисловните трансфери представляват концепция за възможността на директно

...
Телепатията или мисловните трансфери представляват концепция за възможността на директно
Коментари Харесай

Просвещението

Телепатията или мисловните прехвърляния съставляват идея за опцията на непосредствено взаимоотношение сред мозъците на хората, без потреблението на нормалния информационен канал на тон или книжовност. Това е тематика, която от дълго време притегля вниманието на хората и е обект на доста научни и метафизичен диспути.

Идеята зад телепатията е, че мозъците на хората могат да се свържат непосредствено, позволявайки им да споделят мисли, страсти и информация без нуждата от вербална или невербална връзка. Това хипотетично се реализира посредством трансфер на сила или информация сред мозъците, като се прескачат общоприетите физически трудности.

Въпреки че доста хора са докладвали за телепатични прекарвания или преживявания на мисли и усеща, които са се случвали отвън нормалните форми на връзка, актуалната просвета не признава телепатията като научно потвърден феномен. Множество опити са били осъществени за да се изследва опцията за телепатично взаимоотношение, само че резултатите са нееднозначни и се нуждаят от повече научни пояснения и потвърждения.

Телепатията също по този начин провокира доста етични,

метафизичен и научни въпроси. Ако телепатията е допустима, това би трансформирало основите на връзката и посредством нея ще се отворят вратите за непознатите форми на взаимоотношение предизвиквайки въпроси за свободата и контрола върху личните мисли и мозъци.

 Телепатията - мисловните прехвърляния

Телепатията е същинска. Жалко е, че телепатията, директното взаимоотношение на мозъка с мозъка, без значение от познатите сетива (зрение, слух, подушване, усет, досег, баланс и т.н.), към момента се заобикаля и се присмива от доста хора.

Въпреки това обширните проучвания на телепатията, предугадването и сходни душевен явления, са били осъществявани повече от век от някои от най-хубавите мозъци, в това число доктора, притежател на Нобелова премия за физика през 1973 година

Основните явления на телепатията са демонстрирани

още веднъж и още веднъж и даже са намерили на практика приложения. Има обширна научна литература по парапсихология (която обгръща проучването на телепатията), както и профилирани списания.

Съществуват съществени лабораторни доказателства за телепатия, от типичен проучвания на евокация на карти до следени опити, при които сътрудник телепатично инжектира материал в сънищата на субекта, посредством по-сложни проби за телепатично предаване на информация в положение на цялостно схващане или на прага на схващане сред съня и бодърстването (хипнагогия).

Голям и безапелационен набор от доказателства от спонтанни случаи удостоверяват действителността на телепатията, като спешни обстановки, при които човек има телепатично схващане или даже „ вижда “ привидение на обичан човек в прочувствен стрес, болежка, страдалчество или гибел. Телепатията и обвързваните с нея душевен явления сполучливо се употребяват за събиране на разследваща информация. Джими Картър, 39-ти президент на Съединените щати (1977-1981), свидетелства за тяхната успеваемост.

 Телепатията - мисловните прехвърляния

Проверените резултати от този продан сред разследващи служби и парапсихолозите повдигат някои от най-интригуващите и трудноразрешими въпроси… Те се опълчват на логиката, само че обстоятелствата са неоспорими.

Наскоро доктор Дарил Дж. Бем от университета Корнел разгласил резултатите от девет опита, включващи повече от хиляда участници, документирайки поредно обилни позитивни резултати в областите на предузнаването и ретроактивните въздействия, значими съставни елементи на парапсихологията.

Въпреки големите доказателства за съществуването на телепатията и обвързваните с нея феномени, доста учени не считат парапсихологията за просвета и, без да знаят нищо по тематиката, не се двоумят да вършат пренебрежителни изказвания за тази област и нейните практикуващи.

Сега дано се съсредоточим върху проучването на феномените

и разкриването на тайните на телепатията. Мислите може да имат крила, само че какъв брой надалеч могат да отлетят?

 Телепатията - мисловните прехвърляния

Често се счита, че телепатията е самостоятелна от дистанцията,

т.е. мислите са свободни да летят докъдето желаят. Но в действителност ли е по този начин? Има добре документирани случаи на телепатия, зараждаща на хиляди километри, само че е прибързано да се заключава, че всяка телепатия е безусловно самостоятелна от дистанцията.

Изключително мъчно е да се мери силата на телепатичния сигнал, с изключение на предаването на известие (по прилика, звуково известие може да бъде получено от другия завършек на стаята, без значение дали е извикано или прошепнато).

Няколко следени изследвания демонстрират, че от време на време телепатията може да отслабне с дистанцията. Може да се чака намаляване, в случай че може би телепатията не е нелокален квантовомеханичен феномен.

Може би има доста форми на телепатия:

информация, излъчена посредством извънредно нискочестотни електромагнитни талази, информация, излъчена посредством квантово-механични средства, и информация, популяризирана от някакъв различен механизъм.

Трябва да вземем поради и психическите аспекти на телепатията. Човек може желано да се концентрира телепатично върху мислите и страстите на някой, който е психически „ близо “, даже в случай че е отхвърлен във физическото пространство.

 Телепатията - мисловните прехвърляния

Има и различен, любопитен аспект на телепатията. Феномените от телепатичния вид не се лимитират до сегашното, а надвишават границите на времето. Телепатична информация може да бъде получена от бъдещето и предишното, при изискване че телепатичните прекарвания понижават внезапно, когато човек се отдалечава във времето от сегашното.

Различните форми на предузнаване, като тези, доказани от доктор Бем, могат да бъдат обяснени от позиция на телепатичната информация, получена от бъдещето.

Можете да получите телепатична информация от вашето бъдещо Аз! Може да звучи необичайно, само че може би по този начин работи светът. Наистина, в случай че се замислите, кой е прочувствено и психически по-близък до вас от вас самите?

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР