„Тежкото не е всички да се антигерб, а когато тази

...
„Тежкото не е всички да се антигерб, а когато тази
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Има такъв народ отказа подкрепата ни за мажоритарния вот

„ Тежкото не е всички да се антигерб, а когато тази позиция няма нищо друго. Това да бъдеш просто мразещ и да изтъкваш негативите на отсрещния, не значи, че теб те прави добър властник, добър депутат или добър изразител на ползите на хората. Защото тези стотици хора имат упования, които сега са излъгани”, съобщи Георг Георгиев от ГЕРБ в ефира на „ Събуди се”.

Той си изяснява решението на „ Има подобен народ” за отвод от мажоритарния избор с разбор, който евентуално им е посочил, че това ще засегне партийните ползи. А определението, което Трифонов направи за ГЕРБ – че е токсична партия, Георгиев дефинира като лицемерно.

„ Не за първи път ние внасяме предложенията на неговата партия в Парламента. Ако Трифонов си спомня добре, ГЕРБ беше единствената партия, която внесе въпросите от творби референдум. За повторно ние предлагаме своята поддръжка за мажоритарния избор, което е негово предложение. Ние заявяваме поддръжката си, споделяме, че в случай че би трябвало, ще изработим и план. Колегите обаче отхвърлят да се причислят сега. Ние считаме, че тези 2 млн. жители, които дадоха вота си на референдума, би трябвало да бъдат уважени”, счита депутатът от ГЕРБ.

Според него заявеното „ Мутри вън!” се е трансформирало в „ Мутри вътре”. Той е на мнение, че мутренското държание се е институционализирало, трансформирало се е в парламентарна група и се е изпълнило със наличие.

„ Това ми е едно безпределно неприятно разбиране, което през вчерашния ден се въплъти по доста явен метод. Това да съзаклятничиш, че ще цензурираш Народното събрание и ще промениш правилника в посока, която да забрани на народните представители да приказват свободно. Нещо, което не сме виждали в нито едно издание на български парламент досега. Ако това не е мутренско държание, не знам кое е”, съобщи Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ разгласи, че му е неразбираемо и по какъв начин депутати като Татяна Дончева и Мая Манолова се дефинират като антистатукво.

„ Това са хора, които аз помня от детството си. Тези хора се обръщат към мен и мои сътрудници, които сме сред 25 и 29 години, като статукво”, добави Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР