Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Варненска област от началото

...
Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Варненска област от началото
Коментари Харесай

По морето: Два пъти повече жертви на катастрофи

Тежките пътнотранспортни катастрофи на територията на Варненска област от началото на годината са 330, починалите са 24, а ранените - 437. Статистиката на КАТ беше коментирана на съвещание на регионалната комисия за сигурност на придвижването във Варна с присъединяване на Малина Крумова - ръководител на Държавната организация за сигурност на придвижването, която заседава в морската столица поради зачестилите пътни произшествия.

Крумова оповести ограниченията, които ще бъдат взети в града и района до края на сезона.

„ Областното пътно ръководство ще се заеме с обезопасяване на два сектора по пътя Варна - Добрич на 9-и километър и по пътя Варна – Оброчище на 7-и километър. Ще се подхващат дейности за създаване на кръгово кръстовище на така наречен Долна Трака “, добави тя.

И акцентира, че в област Варна се записва съвсем двойно нарастване на починалите при пътнотранспортни катастрофи в съпоставяне със същия интервал на 2018 година

„ Друга отрицателна наклонност е огромният брой произшествия в обитаемоте места. Това е проблем, по който ще продължим да работим с общините. Тук се надявам, че тази проактивност, която има Варна, ще бъде продължена и от другите общини в района “, сподели Малина Крумова.

Кметът на Варна Иван Портних изиска фрапантно увеличение на глобите за неправоспособни водачи, както и криминализиране на сходни действия. Той осведоми, че до три месеца, откакто общината е изкупила дяловете на австрийската компания „ Ефкон “, с която имаше правосъден спор, ще възвърне напълно видеонаблюдението по главните пътни артерии в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР