Технологии Тайният американски самолет с нов рекорд Самолетът X-37B вече

...
Технологии Тайният американски самолет с нов рекорд Самолетът X-37B вече
Коментари Харесай

Тайният американски самолет с нов рекорд

Технологии Тайният американски аероплан с нов връх Самолетът X-37B към този момент е прекарал над 718 във въздуха и задачата му към момента продължава  Мартин Дешев 27 август 2019, 10:48  Тайният американски аероплан с нов връх Източник: ЕПА/БГНЕС
истичният галактически аероплан на американските Военновъздушни сили сложи нов връх. Самолетът X-37B към този момент е прекарал над 718 дни във въздуха и задачата му към момента продължава, оповестява Space.com.

Мисията OTV-5 стартира на 7-ми септември 2017 година, като бе изведен в ниска орбита благодарение на ракета Falcon 9 на SpaceX. От тогава до момента той е в непрекъснат полет с незнайна задача. Военните в никакъв случай не разясняват задачите и задачите на X-37B, като дълго време даже не потвърждаваха, че самолетът съществува.

Таен аероплан се приземи след 2 години в космоса

Едва преди няколко години това стана факт, само че и до през днешния ден информацията за самолета е единствено обща. В формалното му изложение е посочено, че пред него има две съществени цели. Първата е създаването на технологии за галактически кораби за многократна приложимост. Втората е осъществяване на опити, които да могат да се връщат назад на Земята и да се проучват.

Американски "космически аероплан " на мистериозна задача в Космоса

Постепенно военните разкриват и някои по-конкретни проби: нови системи за навигация и ръководство, системи за отбрана от високи температури при нахлуване в атмосферата, нови авиационни уреди, разнообразни видове структури и структури, изолации, олекотени електромеханични летателни системи, усъвършенствани системи за задвижване, нови видове материали и автонономен орбитален полет, влизане в атмосферата и кацане.

Първата задача на X-37B стартира през април 2010 година Тогава той прекарва 224 дни в полет. Втората задача стартира през март 2011 година и продължава 468 дни с непрестанен полет. Третата задача стартира през декември 2012 година и продължава 675 дни. Четвъртата е от 2015 година и продължава съвсем 718 дни.

Сега протича петата задача, като нейната цел и дълготрайност остават в загадка. Ако самобитната традиция всяка последваща задача да е доста по-дълга, то OTV-5 евентуално ще продължи повече от 800 дни.

X-37B съумява да прекара толкоз време в полет основно с помощта на слънчевите си панели, които му обезпечават нужната сила. Самият аероплан е относително дребен с дължина 8,8 метра, 2,9 метра височина и обсег на крилете 4,6 метра. Той има товарен отсек с размера почти на "леглото " на пикап. За съпоставяне, целият X-37B би могъл да се събере без проблеми в товарния отсек на старите галактически совалки на НАСА.

Мъск желае SpaceX да употребява една ракета два пъти за 24 часа

SpaceX сполучливо употребява два пъти капсулата Dragon

Подобно на тях, X-37B може да каца независимо като аероплан, само че излитането е отвесно и благодарение на ракета. Проектът стартира живота си още през 1999 година, като пръвоначално се създава точно от НАСА като правоприемник на совалките. През 2004 година е предаден на военните, които развиват плана и до през днешния ден.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев аероплан авиация X-37B
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР