Технологичният гигант Microsoft Corp сключи официален договор с Nvidia Corp

...
Технологичният гигант Microsoft Corp сключи официален договор с Nvidia Corp
Коментари Харесай

В името на голямата цел: Microsoft сключи знакова сделка с Nvidia и Nintendo

Технологичният колос Microsoft Corp подписа формален контракт с Nvidia Corp и Nintendo и те ще оферират игри като Call of Duty и други, благосъстоятелност на Activision Blizzard. Сделката е за 10-годишен интервал и тя е опит да се разсеят опасенията на регулаторните органи по отношение на готвеното усвояване на Activision за 69 милиарда $.

Регулатори и съперници, като Sony, се оповестиха твърдо против препоръчаното обвързване на Microsoft и Activision. Целта на 10-годишното съглашение в този момент е да разсее опасенията, като обезпечи повече способи за потребителите да получат игри, следени от Microsoft. Все отново регулаторите по света са скептични по отношение на придобиването.

По-рано този месец Англия съобщи, че договорката може да навреди на геймърите, като отслаби конкуренцията сред Xbox и PlayStation, което да докара до по-високи цени, по-малко благоприятни условия за избор и по-малко нововъведения за милиони играчи, както и до задушаване на конкуренцията в облачните игри.

Президентът на Microsoft Брад Смит сподели на конференция във вторник, че към този момент е по-оптимистично надъхан за реализиране на придобиването на Activision след договорката с Nvidia и сходно съглашение с Nintendo Co Ltd.

Фил Айслер, вицепрезидент и общоприет управител на сегмента GeForce Now на Nvidia, сподели, че заглавия като Call of Duty няма да бъдат налични в услугата на Nvidia, в случай че Microsoft не придобие Activision. В същото време други заглавия, благосъстоятелност на Microsoft, като Minecraft, са обхванати неотложно според 10-годишното лицензионно съглашение.

Бяхме малко загрижени за това първоначално “, сподели Айслер за договорката Microsoft – Activision. „ Но по-късно се свързахме с Microsoft и те бяха доста отворени по отношение на желанието си да задействат облачните игри и да работят с нас по 10-годишно лицензионно съглашение. Така че с течение на времето те ни направиха все по-спокойни за договорката “.

Айслер сподели, че Nvidia не заплаща на Microsoft за достъп до заглавията, както е обстановката със съглашения с други играчи в промишлеността, като производителя на Fortnite – Epic Games. Вместо това 25-те милиона клиенти на Nvidia ще би трябвало да платят на нея за достъп до нейната платформа за облачни игри и да заплащат на Microsoft за неговите игри.

Споразумението се отрази отрицателно и на акциите на фирмите в една по този начин или другояче преобладаваща алена сесия. Акциите на Microsoft паднаха с 2%, на Nvidia – с 3.4%, а на Activision – с 0.7% във вторник следобяд в Ню Йорк.

Nvidia сподели, че в този момент поддържа офертата на производителя на Xbox да закупи Activision, само че договорката към момента може да срещне отпор от страна на регулаторите. Европейски чиновници предизвестиха Microsoft за договорката по-рано този месец, до момента в който Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати изиска от арбитър да я блокира. Британският контролен орган за конкуренцията сподели, че Microsoft може да се наложи да се откаже от Call of Duty.

Смит сподели, че се надява, че съперникът Sony Group Corp ще обмисли сключването на същия тип договорка като тази с Nvidia.

Sony поведе опозицията против договорката Microsoft-Activision, заявявайки предходната година, че е

неприятна за конкуренцията, неприятна за игралната промишленост и неприятна за самите геймъри “.

Освен Sony и Nvidia, други компании, в това число Гугъл на Alphabet Inc, са изразили угриженост пред FTC по отношение на договорката.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР