Технологичната компания Гугъл е предприела мерки за защитата на журналисти,

...
Технологичната компания Гугъл е предприела мерки за защитата на журналисти,
Коментари Харесай

Гугъл ще защитава журналисти, бизнесмени и политици от фалшиви новини

Технологичната компания Google е подхванала ограничения за отбраната на публицисти, предприемачи и политици от дезинформация в интернет и следващата година ще огласи отчет за това кой е помествал политическа реклама на нейни платформи.

Това разгласи в четвъртък пред Конгреса на Съединени американски щати Кент Уокър, старши вицепрезидент и юрист на корпорацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказването си пред сенатската комисия, проучваща възможната съветска интервенция в последните президентски избори, той заявява, че Google продължава да усъвършенства своя инструментариум, с цел да предотврати опитите за " манипулиране " на нейните системи.

В новинарската услуга на компанията е въведена инспекция на обстоятелства, а търсачката вади най-вече тествани източници. Google е анализирала своите артикули с оглед възможното им потребление от лица, свързани с задгранични държавни управления.

" Открихме подозрителна активност, въпреки и с стеснен темперамент ", сподели Уокър и даде обещание компанията " да продължи да работи с управляващите и да направи процеса на поместване на политическа реклама по-безопасен, по-прозрачен и по-разбираем за потребителите ".

Вече втори ден в Конгреса на Съединени американски щати текат чувания, отдадени на възможните опити на някои съветски структури да популяризират посредством подставени лица информация от политически темперамент във Facebook, Туитър и други интернет платформи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи по този мотив, че Москва няма нищо общо с качването на политическа реклама във Facebook и не знае кой стои зад това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР