Техническият директор на Българският футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо заяви,

...
Техническият директор на Българският футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо заяви,
Коментари Харесай

БФС преговаря с петима треньори за националния, твърди Гонзо

Техническият шеф на Българският футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо съобщи, че към момента е прекомерно рано Младен Кръстаич да бъде считан за нов народен треньор.

Разговори се водят с петима души, откакто преди този момент са минали през разискване повече претенденти.

Преди дни стана ясно, че делегация на БФС, отпред с Борислав Михайлов и Георги Иванов, е била в Белград за договаряния с някогашния селекционер на Сърбия.

Георги Иванов, който през днешния ден участва като посетител на Общото заседание на Професионалната футболна лига, удостовери съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС в края на месеца като времето и мястото за взимане на крайното решение.

Попитан дали освен с Кръстаич, а и с другите претенденти е имало диалози и вечери, Иванов отговори утвъртиделно. По време на диалозите обаче са били обсъждани и концепциите, които треньорите имат.

" Обсъждаме освен името на Кръстаич, преглеждаме и кандидатури на български треньори. Не е правилно да загатвам имена. Водим диалози с към 5 индивида, само че най-после на месеца ще бъде взето решението и то ще бъде взето от Изпълнителния комитет ", сподели още Иванов.

" Всеки претендент се преценя съгласно визията му за националния отбор и дали ще съвпадне с нашето. Искаме да е нещо друго, защото последния цикъл от мачове беше разочароващ. Желаем да изградим жанр и да имаме резултати, които най-малко да отговорят на равнището на футболистите, с които разполагаме. Тъй като сега не е по този начин ", добави някогашният нападател.

Георги Иванов повтори нещо, което се знае от много време, а точно основаването на седем подготвителни центъра за възстановяване на равнището на момчетата с футболен капацитет за развиване.

" Ще разработим единна стратегия за националните тимове, която да следваме. Надяваме се до 2-3 години да има забележими резултати. Подобна стратегия обаче не може да бъде спусната на частни клубове. Така че те си вземат решение по какъв начин да работят. Методиката се създава на база на това, с което разполагаме.

Започваме с 14-годишните, с цел да систематизираме съществени правила от тактическо и техническо естество. Физическата подготовка у нас е под всякаква рецензия. Дори на националните състезатели е като на тим от Втора лига ", разяснява Гонзо.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР