Знаехте ли, че десетки древни египетски пирамиди са открити в

...
Знаехте ли, че десетки древни египетски пирамиди са открити в
Коментари Харесай

Тази изгубена река би могла да обясни как са построени пирамидите в Египет

Знаехте ли, че десетки антични египетски пирамиди са открити в незабележима линия безплодна пустиня, надалеч от крайбрежията на актуалната река Нил? Нови проучвания сочат, това е по този начин, тъй като са били издигнати по продължение на скат на речната система, който от този момент е загубен от времето.

Тази доктрина освен изяснява неразбираемото местонахождение на пирамидите, само че може също по този начин да хвърли малко светлина върху това по какъв начин тези мистериозни структури са били построени преди повече от 4500 години. 

This Lost River Could Explain How The Pyramids Were Built
— IFLScience (@IFLScience)
Над 30 пирамиди са ситуирани по продължение на отвесна линия сред Гиза и Лист по края на негостоприемната Западна пустиня, част от Сахара. Това включва Голямата пирамида в Гиза, може би най-известната антична египетска пирамида и едно от единствените седем чудеса на античния свят, които остават непокътнати. 

Пирамидното поле е на много огромно разстояние от река Нил, която виждаме през днешния ден. Известно е обаче, че реката се е променила значително през хилядолетията и евентуално е имала доста по-висок отток в предишното, както и разклонения, които към този момент не съществуват. 

В ново изследване учените са разгледали сателитни изображения, с цел да потърсят вероятното местонахождение на някогашен речен ръкав, минаващ покрай подножието на Западното пустинно плато около полетата на пирамидите. След като откриха обещаващ претендент, те се насочиха към региона, с цел да извършат геофизични изследвания и да съберат проби от седименти. 

Учените настояват, че това разкрива доказателства за 64-километров древен ръкав на река Нил, който от този момент е липсващ. Те оферират да кръстят дългата река „ Ахрамат “, което на арабски значи „ пирамиди “.„

Изглежда речният ръкав е почнал да се гълтам преди към 4200 години през вековете след построяването на пирамидите. След интензивна суша линията се натрупала в нанесен от вятъра пясък, погребвайки реката под пустинно одеяло.

Преди да изчезне, подобен речен ръкав би бил скъп инструмент за подкрепяне на построяването на пирамидите.

Вместо да влачи големи количества камъни през пясъка, водният път ще разреши гладко да се транспортират тонове материали и служащи по Египет като система от вени.

Изследването е оповестено в списанието Communications Earth & Environment.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР