Сложната интервенция е била реализирана от гастроентеролога д-р Борис Крумов,

...
Сложната интервенция е била реализирана от гастроентеролога д-р Борис Крумов,
Коментари Харесай

Спасиха жена с отвор в хранопровода заради тумор

Сложната намеса е била осъществена от гастроентеролога доктор Борис Крумов, със съдействието на други експерти от болница „ Лозенец “ – пулмолози, гастроентеролози, експерти по образна диагностика, гръдни хирурзи и анестезеолози.

Детето беше с киста на мозъка и имаше потребност от незабавно лекуване

Пациентката постъпва в болничното заведение с диагноза рак на хранопровода. Карциномът е провокирал отвор в хранопровода, а храната е почнала да попада в дихателните ѝ пътища.

Това е довело до развиването на аспирационна пневмония при пациентката, разясняват от лечебното заведение.

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

По време на комплицираната операция в хранопровода на дамата е бил вграден железен саморазширяващ се хранопроводен стент, който е покрил отвора сред хранопровода и трахеята.

Металният предмет е бил в парче свинско месо

Д-р Борис Крумов неотдавна е част от екипа на Отделението по гастроентерология на болница „ Лозенец “.

Снимка: УБ " Лозенец "

Ракът на хранопровода е рядка, само че извънредно рискова форма на карцином. Туморът потегля от епителната тъкан на хранопровода – пласта от кафези, които покриват неговия канал.

След 15 година битка за дете, инвитро процедури и медикаменти тя бе диагностицирана с чернодробна цироза в композиция с тежък асцит

Според типа на епителните кафези, от които произлиза, ракът на хранопровода се дели на плоскоклетъчни карциноми и аденокарциноми. Плоскоклетъчните карциноми засягат най-вече горната част на хранопровода, а аденокарциномите – долната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР