Националните отбори на САЩ и Канада постигнаха убедителни победи на

...
Националните отбори на САЩ и Канада постигнаха убедителни победи на
Коментари Харесай

САЩ и Канада постигнаха победи на световното първенство по хокей на лед

Националните тимове на Съединени американски щати и Канада реализираха безапелационни победи на международното състезание по хокей на лед за мъже в Чехия.

В " О2 Арена " в Прага защитаващият купата си отбор на Канада се наложи с 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) над Норвегия и реализира четвъртата си победа в четири мача, с която резервира първото си място в предварителна група " А ".

" Кленовите листа " не изиграха най-убедителния си дуел и направиха куп пропуски пред вратата на противника си, само че съумяха да завоюват всяка една от третините. Брендън Танев даде преднина на канадците в средата на първата част, а при започване на втората Андрю Маняпане повиши на 2:0.

Норвежците, които насочиха едвам шест точни удара в мача, изненадващо понижиха при започване на последната третина посредством Стиан Солберг, само че Дилан Козънс бързо възвърне задатък на северноамериканците от два гола.

Крайното 4:1 бе завършено от Джаред МакКан на празна врата 90 секунди преди финалната сирена.



С триумфа Канада събра 11 точки, колкото има и вторият в групата Швейцария. Норвегия е на шесто място с 3 точки и единствено с теоретични шансове за попадане на четвъртфиналите.

В група " В " в Острава националите на Съединени американски щати бързо свършиха работа си против отбора на Франция, над който се постановиха с 5:0 (4:0, 0:0, 1:0). Американците вкараха четири попадения още в първата третина, а техни създатели станаха Брок Нелсън, Матю Болди на два пъти и Джони Гудрьо. За крайното 5:0 се разписа Шейн Пинто две минути преди последната сирена.

За Съединени американски щати успеха е втора на шампионата, като с нея отборът събра 7 точки и излезе на трето място в група " В ". Франция е на шеста позиция с 4 точки. Лидер с оптималните 12 точки след първите четири кръга е Швеция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР