Тече проверка за джиповете на консорциума Аркад, който построи газопровода

...
Тече проверка за джиповете на консорциума Аркад, който построи газопровода
Коментари Харесай

Проверяват строителите на Балкански поток

Тече инспекция за джиповете на консорциума " Аркад ", който построи газопровода " Балкански поток ", откакто един от колите беше открит в дома на Севделина Арнаудова. Някои от тях са в Министерството на околната среда, един и в Министерството на енергетиката. Премиерът Кирил Петков обвърза предоставените джипове с корупционни схеми.

„ Няма безвъзмезден обяд! Някой, в случай че ви каже: „ Тези джипове са просто безвъзмездни, няма бюджетни пари “ - някой ги е дал тези джипове за нещо! Никой не е вманиачен да си мисли че тези джипове са останали са ги не запомнили “, съобщи той.

От компанията " Булгартрансгаз " дадоха отговор, че договорът за джиповете на " Аркад " е преустановен в петък,18 март. Директорът на енергийното сдружение Владимир Малинов разясни пред столичен ежедневник, че колите са предоставени на " Булгартрансгаз ", откакто строителството на газопровода е завършило, а компанията " Аркад " е трябвало да продължи да заплаща лизингови вноски за тях.

Премиерът Кирил Петков разгласи, че неговите свидетелства пред Министерство на вътрешните работи, въз основата на които бяха задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, са въз основата на нов отчет на Министерството на финансите.

Става въпрос за одитната организация, която е на послушание на министъра на финансите. Петков разгласи, че в голям % от усвоените евросредства има единствено един позволен участник, което министър председателят дефинира като липса на надзор и очевадна операция.

" Станах очевидец на този отчет. Този отчет съгласно мен подава сериозен риск по какъв начин са се употребявали евросредствата и в случай че информацията по отношение на този отчет, по някакъв метод доказателствата се манипулират, унищожат, вкарат на шредер или каквото и да е, това има риск ", разясни министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР