Главният юрисконсулт в Дирекция Обществени поръчки Христо Андонов е упълномощеното

...
</TD
>Главният юрисконсулт в Дирекция Обществени поръчки Христо Андонов е упълномощеното
Коментари Харесай

Юрист движи поръчката за 42 млн. лв. за стадион Локомотив

Главният юрист в Дирекция " Обществени поръчки " Христо Андонов е упълномощеното длъжностно лице със заповед на кмета на община Пловдив от 12 юли 2023 година да организира. Процедурата е оповестена на 4 август и предложения се подават до 31 август в това число. Отварянето на предложенията е планувано за 1 септември в 16:50 ч., предава Plovdiv24.bg .

Поръчката е за цялостното дотъкмяване на стадион " Локомотив " и е на стойност 35 милиона лв. без Данък добавена стойност или 42 млн. лв. с налога. Сумата е закрепена след осъществяване на. Критериите са готови от общинския отдел " Обществени поръчки ", без да са коментирани с отрасловия заместник-кмет по строителство и вложения Пламен Райчев или с кмета на регион " Южен " Костадин Язов, който е авторски контрол на първия стадий на строителството на стадиона.

На 18 юли Възложителят насочи покана до всички заинтригувани лица да подадат индикативна ценова оферта. Като краен период за присъединяване в пазарните съвещания бе посочена датата 21.07.2023 година в това число. 

" Офертите са индикативни и не обвързват нито участниците в пазарните съвещания, нито Възложителя, при провеждането на публичната поръчка " - категорично се показва в обявлението. За задачите на пазарните съвещания Община Пловдив дава количествени сметки за осъществяване на СМР и обяснителни мемоари за разрушаването на съществуващата Западна (централна) естрада, предмет на възлагане. Целта е да бъде осъществено изследване на пазара и действителните пазарни цени и след анализирането им да бъде избрана планирана стойност на горецитираната социална поръчка.

Приложената обяснителна бележка е направена още през април 2023 година от арх. Роман Пещерски. Архитектурното снимане е направено по отношение на контракта с възложителя - Община Пловдив, и настоящата нормативна уредба. Документът съдържа механически индикатори на съществуващат Централна (Западна) естрада: тя е на 2 етажа, като височината на постройката е 10 метра. Застроената повърхност на партерния етаж е 1578,31 кв. м, застроена повърхност на втория етаж - 956,20 кв. м, застроена повърхност механически етаж (тв камера) - 24,26 кв. м, а разгънатата застроена повърхност - 2558,77 кв. метра. Застроената повърхност и разгъната застроена повърхност на постройката са изчислени посредством осъщественото архитектурно снимане, а самите измервания са осъществени с лазерен далекомер.

В избрания 3-дневен период индикативни предложения са подали три компании. " Пикси строй " ООД дефинира цена от 36 200 000 лева, " Дик " ООД показва сумата 35 124 000 лева, а " Пробилдерс " ООД - 35 025 000 лв.. Всички цени са без Данък добавена стойност. Ценово предложение не е правила старозагорската компания " Рудин ", която бе определена за първия стадий на реализирането на обекта, а точно планиране и създаване на стадион " Локомотив “, който да покрива условията на UEFA за категоризиране на игрища за срещи от европейските клубни шампионати от   " Трета категория “.

Към момента на разкриване на процедурата за втория стадий на строителството на стадиона е осигурен финансов запас в размер на 20 400 000 лв. без включен Данък добавена стойност. Останалите 15 милиона за завършването на обекта ще се обезпечават поетапно, заради което и строителството ще се извършва на стадии. 

Срокът за осъществяване е до 720  календарни дни. Той стартира да тече от датата на приемане от Изпълнителя на възлагателно писмо от Възложителя до Изпълнителя и завършва с сключване на Окончателен приемо–предавателен протокол според изискванията на контракта. Изискването към претендентите е да са направили обект от същата категория, както и да са осъществили оборот от 70 млн. лв. в последните три финансови години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР