Тази сутрин е обявена въздушна тревога в Николаев. Кметът на Николаев

...
Тази сутрин е обявена въздушна тревога в Николаев.
Кметът на Николаев
Коментари Харесай

Взривове в Николаев, касетични бомби над Славянск

Тази заран е оповестена въздушна паника в Николаев .

Кметът на Николаев Олександър Сенкевич, представен от " Укринформ ", е популяризирал известие до жителите да се укрият . " В града се чуват мощни детонации! Останете в убежищата! ", написа той в обществените мрежи.

Последната огромна офанзива по . Тогава ракета удари жилищен блок, имаше починали цивилни, а от началото на войната Николаев не е бил обстрелван общо единствено 18 дни.

Кметът на Славянск Вадим Лях оповестява, че градът е бил обстрелван с касетъчни муниции, при което са убити четирима, а други седем са ранени, заяви кметът на града Вадим Лях. Под прицел е бил квартал " Лимани ", частен бранш без военни уреди.

Лях разказва и касетъчните муниции. " Те се разпростират над главите като фойерверки, само че вместо хубост носят гибел. Такива снаряди не водят до цялостно разрушение на постройките, само че са доста рискови за хората. "

В средата на юни Amnesty International разгласява отчет с доказателства за, в това число 9H210/9H235, от съветските сили. Още при започване на войната се появиха известия за. също бе ударена с касетъчна бомба.

Касетъчните или касетъчните муниции, когато се детонират, освобождават или изхвърлят по-малки суббоеприпаси, които по-късно се взривяват на избрани шпации. Те са неразрешени в доста страни по света.

В оперативната информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна по отношение на съветската инвазия към тази заран не се регистрира съществено придвижване на фронтовата линия, само че не се дава и информация за обстановката в Лисичанск - съществена точка на опълчване от стратегическо значение за Украйна.
 Попадна ли и Лисичанск в съветски ръце?
Попадна ли и Лисичанск в съветски ръце?

Русия твърди, че е влезнала в града, Украйна - че не обкръжена

В Харковското направление съветските войски са съсредоточили напъните си да си върнат изгубените позиции. Провеждат се щурмови интервенции в посока Кочубеевка-Дементьевка. Под артилерийски огън са 13 селища. Нанасят се и въздушни удари.

В посока Славянск врагът води отбранителни сражения, щурмувал е и Богородичное, само че без триумф. Врагът обстрелва регионите на Долина, Дибривно, Курулка, Мазановка, Богородичное, Краснополе, Адамовка, Сухая Каменка, Хусаровка и Криничное.

Генералният щаб оповестява за обстрел и в посоките Бахмут, .

В северозападната част на Черно море корабната формация на Черноморския флот на Руската федерация продължава да извършва задачи по блокиране на морските връзки и разузнаване. Врагът държи два оръжейни носителя в подготвеност за ракетни удари по цели на украинска територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР