Тази статия е посветена на всички онези, които се притесняват

...
Тази статия е посветена на всички онези, които се притесняват
Коментари Харесай

9 навици на хората, които имат идеална чистота

Тази публикация е отдадена на всички тези, които се тормозят при положение на непредвидени нахлувания на посетители или в случай че един другар изиска да пристигна да ви види. Защото повода за сходни реакции въобще не е негостоприемна, а просто неразбория.

Само си представете какъв брой е прелестно да се живее в уютна, светла, подредена къща. Ако вашият дом е на такова равнище, тогава ще харчите най-много 15 минути на леко разчистване, преди да дойдат даже и поканените посетители. Спомнете си положителната руска сентенция – „ Чисто не там, където чистят, а къде поддържат непорочност!

1. Направете леглото

На сутринта най-важното нещо е да оправите леглото. Много психолози съществено имат вяра, че оправено легло, дава на мозъка сигнал за началото на работния ден. Така че не бъдете мързеливи и незабавно щом станете от леглото, сгънете всички чершафи, деликатно подредете възглавниците и се насладете на резултата!

2. Изпразнете мивката заран

Ставайке заран, а там – цялостна мивка с мръсни чинии. И няма приятност от закуската. Направи предписание да се измиват всички чинии от вечерта, тъй че заран да ви посрещне чиста и суха мивка. Ще усетите разликата доста бързо.

3. Пране и гладене

Няма потребност да се приказва за някакъв спретнат метод на живот, когато има цялостна кошницата за пране, както и в купчина изсъхнали облекла. Ето един дребен съвет за вас: в случай че не харесвате гладенето, включете обичания си филм и съчетайте работата с удоволствието. И правете прането с избрана прецизност – 2 пъти седмично.

4. Всяко малко нещо – вашето място

В това отношение IKEA дава добър образец. Те доста ясно схващат, че броят на пространствата за предпазване е тясно обвързван с непорочност. И колкото повече всевъзможни кошници и кутии, толкоз по-голям ред в къщата.

5. Не забавяйте

Знаете ли по този начин страшна дума – отсрочване? Това е наклонност за трайно отсрочване на значими и неотложни въпроси, водещи до житейски проблеми и мъчителни психически резултати. Естествено, вие сте запознате с тях, в противоположен случай казусът с непочистената къща няма да е толкоз огромен проблем

6. Дрехите

Да, след един работен ден, последното нещо, което желая да направя, е да сложа облеклата на едно място. Но това е жизненоважно, повярвайте ми. Тогава от време на време е по-трудно да се съберат неща по ъглите, и след това да се сложат по места.

7. Измийте неотложно

За мнозина е огромна секрет, че в случай че миете чиниите и печката дружно по време на готвенето, няма да се постанова да почиствате кухнята до среднощ. Или избършете прозореца или огледалото, откакто го погледнете и намерихте петна.

8. Не си лягайте, до момента в който кухнята е нечиста

Златното предписание. Кухня – това е място, което е предопределено за хранене. Тук ние организираме време повече от всеки път. И не е изненадващо, че когато влизаме в мръсната кухня заран, се усещаме изнервене. Да, и миризми, и петна, и нечистотия е по-лесно да се чисти не на идващия ден. Това е 100%!

9. План

И тогава незнайното няма да ви изплаши. Ще видите тъкмо какво би трябвало да се направи и по кое време и какво към този момент сте създали. И почистването към този момент няма да ви се коства безкрайна грижа!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР