Тази нощ, след кратко боледуване, почина Андрей Тодоров Забунов, дългогодишен

...
Тази нощ, след кратко боледуване, почина Андрей Тодоров Забунов, дългогодишен
Коментари Харесай

Напуснаха ни двама достойни българи

Тази нощ, след малко боледуване, умря Андрей Тодоров Забунов, дълготраен треньор на " Славия " и националния тим, оповестиха от хокейната ни федерация на страницата си във Facebook. Под негово управление българският хокей завоюва доста оценки през годините. 

На 70-годишна възраст пък ни напусна една от най-големите митове на ЦСКА Димитър Марашлиев, заяви формалният уебсайт на аления клуб. Той облича екипа на армейците за първи път през 1966 година и 10 години от футболната му кариера минават на " Армията ". За ЦСКА нападателят изиграва 244 срещи, в които отбелязва 73 гола. Димитър Марашлиев доближава и до националния тим, с който записва 8 дуела и 3 попадения.

С алените е шесткратен първенец на България и четири пъти е притежател на Купата на Съветската войска. Марашлиев е участник и в епичните конфликти от полуфинала за КЕШ сред ЦСКА и Интер през 1967 година. Няколко години по-късно, през 1973-та, вкарва първия гол в срещата, в който армейците детронират настоящия еврошампион " Аякс ". ЦСКА печели с 2:0 и се класира на четвъртфиналите в конкуренцията. С българския народен тим взима присъединяване на международното състезание през 1970 година в Мексико.

Светла им памет!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР