Тази година уникалната краш тест лаборатория на Центъра за безопасност

...
Тази година уникалната краш тест лаборатория на Центъра за безопасност
Коментари Харесай

Вижте защо и как Volvo са едни от най-безопасните автомобили

Тази година неповторимата краш тест лаборатория на Центъра за сигурност на Volvo Cars чества своята 20-годишнина. По време на откриването ѝ от шведския крал, през 2000 година, това беше една от най-модерните лаборатории от този тип в света и в доста връзки е и до през днешния ден.

И до ден сегашен тя подкрепя инженерите на Volvo Cars да внедрят революционни новости при сигурността и да се проучват действителни пътнотранспортни катастрофи, защото компанията се стреми към бъдеще, в което никой не е погубен или съществено ранен в нов Volvo автомобил.

„ Да се ангажираш с сигурността не значи да преминеш тест или да получиш оценка за сигурност “, показа Томас Броберг, един от водещите инженери по сигурност на Volvo Cars и деец от две десетилетия в компанията. „ Нашият ангажимент към сигурността е да разберем по какъв начин и за какво се случват произшествия и пострадвания и по-късно да разработим технологията, която да помогне за предотвратяването им. Надяваме се, че нашата новаторска работа ще въодушеви другите да следват нашата упоритост да понижим жертвите по пътищата по целия свят. "

Лабораторията на Центъра за сигурност на Volvo Cars е многофункционално оборудване, което разрешава на инженерите по сигурност на Volvo Cars да пресъздават безчет пътни обстановки и катастрофи и да правят проби, които надвишават регулаторните условия. Поне едно чисто ново Volvo взе участие в краш проби в центъра дневно. Този факт способства за запазването на безапелационната лидерска позиция на Volvo Cars в автомобилната сигурност и до през днешния ден.

Лабораторията съдържа две тестови писти с дължина надлежно 108 и 154 метра. По-късата от двете е преносима и може да бъде позиционирана под ъгъл сред 0 и 90 градуса, което разрешава краш проби под друг ъгъл и при разнообразни скорости или да симулира злополука сред две движещи се коли. Автомобилите могат да се удрят със скорост до 120 км/ч.

Отвън има място за осъществяване на краш проби като катурване или излизане от пътя, при което колите се изстрелват в канавка с висока скорост. Тук Volvo Cars предлага и благоприятни условия за избавителните служби, които да усъвършенстват своите животоспасяващи умения, както направи по-рано тази година, когато пусна нови Volvo коли от височина 30 метра, с цел да симулира тежките вреди, открити при рискови произшествия.

Вътре в основната зала се употребява голяма преграда за тестване на разнообразни челни, задни и странични удари. С тегло от изумителните 850 тона, бариерата може да се движи, в случай че е належащо, благодарение на въздушни възглавници.

Освен това има към две дузини други неподвижни и преносими бариери, които се употребяват при краш тестване, в това число лосоподобна структура за преструване на произшествия, включващи тези животни.

По време на злополука автомобилът, манекените за краш проби и бариерите са снабдени със датчици, които разрешават на инженерите на Volvo Cars да записват в детайли цялата верига от събития. Десетки камери с ултра висока разграничителна дарба също снимат краш теста от всеки вероятен ъгъл.

Преди същинския краш тест, въпросният модел автомобил към този момент е минал през хиляди компютърно симулирани проби. След това всички данни, генерирани от този тест, се употребяват от инженерите на Volvo за създаване на по-безопасни коли.

Тъй като компанията се придвижва към напълно електрическо бъдеще, Центърът за сигурност през последните години е оборудван и квалифициран особено за безвредно осъществяване на краш проби с електрически коли.

„ Без значение какъв е сюжетът, можем да го пресъздадем тук в Центъра за сигурност на Volvo Cars и да го проучваме в елементи “, споделя Томас Броберг. „ За мен е доста вдъхновяващо да осъзная, че за всеки час тестване и разбор, които сме отделили, ние се приближаваме все по-близо до нашата упоритост никой да не бъде погубен или съществено ранен в нов Volvo автомобил. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР