Тази година са засечени рекорден брой нарушители по време на

...
Тази година са засечени рекорден брой нарушители по време на
Коментари Харесай

Рекордни нарушения по баловете

Тази година са засечени рекорден брой извършители по време на баловете. Те са 1 057. За съпоставяне - през 2019-а глобените са били 908, през 2018-та - с 300 по-малко, а през 2017-та година - едвам 400.

26 май - 17 часа и 18 минути. Камера на светофар в София засича следващата кола с зрелостници в нарушаване - погрешно транспортиране на пасажери.

Както всяка година - и тази това е най-масовото нарушаване по време на баловете. Обобщението е на " Пътна полиция ".

" Във всички тези случаи знаем, че има нарушаване както за пасажера, по този начин и за лидера на транспортното средство. Това, което най-често се случва, е да се пътува в автомобил, в който се надвишава броят на пасажерите, за които е предопределен автомобилът ", изясни инсп. Мария Ботева от " Пътна полиция " пред NOVA.

Освен за неправилното напредване, зрелостниците и техните водачи се глобяват и за това, че са без колан. Тази година има и изненади.

" В няколко случая имаме погрешно секване на платното за придвижване от пешеходци зрелостници, тъй че имаме девет такива случая ", сподели още Ботева.

В София има най-вече извършители на пътните правила. Във Видин минимум. Велико Търново също е измежду отличните с най-малък брой извършители.

" Това го отдаваме, най-много, на засиленото полицейско наличие. Абитуриентите бяха съпровождани от полицейски коли с включени светлинни устройства. Полицейските коли всяват почит и в самото придвижване, не допуснахме да има катастрофи ", сподели началникът на " Пътна полиция " - Велико Търново Радостин Върбанов.

Добрата вест е, че няма починали зрелостници на пътя. Станали са три произшествия с петима леко ранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР