Тази година Русия и Беларус ще организират повече от 20

...
Тази година Русия и Беларус ще организират повече от 20
Коментари Харесай

Боен съюз! Русия и Беларус с над 20 съвместни военни учения тази година

Тази година Русия и Беларус ще провеждат повече от 20 взаимни военни учения. Това разгласи съветският министър на защитата Сергей Шойгу на среща с беларуския президент Александър Лукашенко.

Сергей Шойгу акцентира, че основната задача на взаимните маневри е да покаже успеваемостта на противовъздушната защитата на Съюзната страна Русия- Беларус.

В момента на беларуска територия се трансферират подразделения на съветската войска от Далечния изток.

От 10 до 20 февруари в региона на Брест е планувано учението “Съюзна решителност 2022”, в границите на което въоръжените сили на Русия и Беларус ще отработват отразяване на външна експанзия, битка с тероризма и очистване на въоръжени формирования и диверсионно-разузнавателни групи на условния съперник.

След това, по време на учението “Изток 2022”, огромна формация на беларуската войска ще измине 10 000 километра, с цел да доближи съветския Далечен изток.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира като “нагнетяване на напрежение” плануваното от Вашингтон прекачване на спомагателни американски войски в Европа. И даде обещание, че в отговор Русия ще предприеме нужните ограничения, с цел да се отбрани.

А генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи изказване, в което уточни, че Русия струпва в Беларус изтребители от ново потомство, модерни средства за противовъздушна защита, портативни ракетни установки и военни елементи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР