Законите, приети в последния момент, след това показват, че не

...
Законите, приети в последния момент, след това показват, че не
Коментари Харесай

Йотова за закона за хазарта: Няма да работи, изглежда, се прави с предизборна цел

Законите, признати в последния миг, по-късно демонстрират, че не работят и основават чувството, че се вършат с предизборна цел. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява признатия през вчерашния ден Закон за хазарта, пише  " Дневник ". Той мина през всички равнища в Народното събрание за няколко дни.

„ Все още не съм прочела целия закон и всяко авансово мнение ще бъде неверно. Когато се срещнем с него, и нашата институция ще каже своето отношение. Но небрежно признатите закони постоянно демонстрират по-късно, че не работят. Не зная какви тъкмо са претекстовете, не зная дали е направена задоволителна оценка на резултатите за следствията от този закон, по този начин както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство. Когато се вършат закони в последната минута - в 12 без 5, и то на изключителни съвещания, това подозрение постоянно стои ", акцентира вицепрезидентът.

Рекламата на
хазарта се не разрешава във всички медии - това гласоподаваха депутатите дефинитивно и единомислещо на изключително съвещание във вторник.

Забраната влиза в действие 3 дни след обнародването на новите текстове в Закона за
хазарта и се чака да работят още от Разпети петък.

Дебати в Народното събрание нямаше. Решението пристигна макар мненията на медийните браншови организации и на хазартните оператори, че тази възбрана ще докара до бум на незаконните
залози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР