В руската столица днес беше открита изложба на западно военно

...
В руската столица днес беше открита изложба на западно военно
Коментари Харесай

В Москва беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна

В съветската столица през днешния ден беше открита галерия на западно военно съоръжение, хванато от съветските сили по време на боевете в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

 

Изложбата, проведена от съветското министерство на защитата, показва над 30 единици тежка техника, създадена в Западна Европа, в това число военен танк M1 " Ейбрамс " и бронирана бойна машина " Брадли ", създадени в Съединени американски щати, танк " Леопард 2 " и бронирана пехотна машина " Мардер " от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, създадена във Франция.

 

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората международна война в западната част на Москва, демонстрира също по този начин огнестрелни оръжия, военни документи и други документи.

 

Руските управляващи разкритикуваха доставките на западни оръжия и военно съоръжение за Украйна, като ги дефинираха като доказателство за директното присъединяване на НАТО в спора, напомня АП.

 

В същото време съветският президент Владимир Путин неведнъж е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да трансформират хода на спора и да попречат на Русия да реализира задачите си.

 

Изложението се организира в миг, когато съветските сили завземат от ден на ден земи в Източна Украйна, възползвайки се от забавянето на американската военна помощ, с цел да отхвърлен незадоволително въоръжените сили на Киев. 

 

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като " брилянтна концепция ".

 

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че задграничните дипломати, основани в Москва, би трябвало да се възползват от опцията да посетят изложбата, с цел да видят по какъв начин " Западът унищожава мира на планетата ". 

" Тази галерия ще бъде забавна за всички тези, които към момента имат вяра в митичните " западни полезности " или не виждат експанзията, разгърната от НАТО против Русия и нашия народ ", сподели Захарова, осведоми АП.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР