НАТО може да сваля руски ракети, летящи над Украйна, без

...
НАТО може да сваля руски ракети, летящи над Украйна, без
Коментари Харесай

Зеленски критикува рязко Запада, поиска НАТО да сваля руски ракети в небето над Украйна

НАТО може да смъква съветски ракети, летящи над Украйна, без самолети да пресичат украинското въздушно пространство. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски в изявление за The New York Times, предава " Фокус ".

Според него това ще бъде чисто отбранителна тактичност и няма да сътвори риск от директен спор с съветските войски.

" Така че въпросът ми е: какъв е казусът? Защо не можем да ги свалим? Отбрана ли е? Да. Нападение против Русия ли е? Сваляте съветски самолети и убивате съветски водачи? Не. И по този начин, какъв е казусът с вкарване на страните от НАТО във войната? Няма подобен въпрос. Свалете това, което е в небето над Украйна, и ни дайте оръжия, които да използваме против съветските войски на границите “, съобщи Зеленски.

Той също по този начин прикани Алианса да даде повече изтребители F-16, както и системи за противовъздушна защита Patriot за Украйна. Според прогнозите на президента, надлежно решение може да бъде взето, когато водачите на НАТО се съберат на срещата на върха във Вашингтон през юли.

" Можем ли да получим седем?... Смятате ли, че това е прекалено много за юбилейната среща на върха на НАТО във Вашингтон? За страна, която през днешния ден се бори за независимост и народна власт по света? " - попита Зеленски.

Според него главната причина за съмнението на Запада - страхът от нуклеарна ескалация - е пресилена, защото съветският президент Владимир Путин би се въздържал от потребление на нуклеарно оръжие от възприятие за самозапазване.

" Той може да е несъизмерим, само че обича личния си живот “, добави Зеленски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР