Тази година на пазара се появиха множество интересни телевизори и

...
Тази година на пазара се появиха множество интересни телевизори и
Коментари Харесай

LG OLED 55C9PLA - един от най-добрите телевизори за 2019-а

Тази година на пазара се появиха голям брой забавни тв приемници и в случай че ви следва покупка на сходен артикул, сигурно ще сте изправени пред много сложен избор. През 2019 година на пазара се появиха извънредно доста сполучливи модели на редица компании.

OLED трайно се настани като технология, преобладаваща пазара и като едно от най-хубавите решения, без значение дали приказваме за домашно кино, или за модел, на който предпочитате да гледате спорт. Дори емисията вести обаче наподобява по друг метод когато я гледате на първокласен тв приемник, тъй че в случай че моделът, който притежавате към този момент е на няколко години и имате опция – то тази година е доста подобаваща за покупката на ново устройство.


Заслужава ли си покупката на тв приемник в този момент?
Има няколко неща, които можем да обособим като трендове, които да съблюдавате при покупка на нов модел. Както постоянно това е технологията, която както към този момент казахме е OLED. На последващо място идва резолюцията, която към този момент наложително би трябвало да е 4K. Има задоволително сходно наличие и във време, в което производителите към този момент започнаха да пускат на пазара модели, поддържащи 8K – това е просто наложително.

От друга страна моментът е съвършен за закупуването на 4K тв приемник – има от ден на ден наличие, даже телевизионни канали, изключващи в подобен размер, а въпреки това 8K е прекомерно надалеч. Ако в този момент купите своя тв приемник, то в идващите няколко години той ще е изцяло настоящ и вие няма да имате потребност да го сменяте, тъй като той ще е с остаряла технология.
А това касае и размера
Ако преди време 30-40 инчовите тв приемници бяха нещо оптимално, което можеше да купим, то сега към този момент приказваме за модели с размер на екрана от над 50 инча. 55 инча е нещо отлично като размер, с което можете да се сдобиете сега, а то също като 4K и OLED ще е настоящо още много дълго време. Така че време е за смяна. А през днешния ден ще разгледаме тъкмо подобен модел LG OLED55C9PLA. Със сигурност можете да вземете и по-голям – 77 инчов, само че той към този момент е и много по-скъп. Същевременно спестяването на малко средства с по-старите LCD панели сега няма да е рентабилно, тъй като разликата в цената няма да е толкоз огромна.


Външен тип
След разопаковането на кашона, което за толкоз огромен тв приемник наложително се прави от двама индивида по едно и също време, незабавно усещане ни прави дизайна на модела. Бяхме го виждали на фотоси доста пъти, само че напълно друго е възприятието, когато го видяхме онлайн. И макар, че 65 инча са доста – размерът на тв приемника когато го сложим в хола си или офиса не е толкоз стресиращ. Просто дисплеят е доста огромен, което е хубаво.



Това се реализира най-много посредством изтъняване на рамките и други хитрини в структурата, които резервират физическия размер на устройството, само че разрешават дисплеят е в действителност огромен и впечатляващ. Самият модел е с доста изчистен външен тип, по него няма нищо, което да е ненужно.


Със сигурност най-впечатляващото нещо е стойката, която се поставя относително елементарно (отново от двама души), а по-късно прави тв приемника да наподобява по този начин като че ли левитира и е безусловно във въздуха
Въпреки че наподобява извънредно тънка и лека стойката е много постоянна с помощта на спомагателна секция в задната част, която не се вижда когато поставите тв приемника.



Остават обаче елементарно налични два панела за свързване на източници на сигнал – в дясната част на корпуса, както и една малко по-трудно налична откъм гърба. Системата за ръководство на кабелите на модела е скъпа, тъй като може да запазите стилният му аспект без да разваляте усещането със стърчащи жици към сет топ бокса ви, интерет, игровата подпора и така нататък Управлението на кабелите поддържа всички свързвания спретнато подредени, тъй че всекидневната ви ще бъде чиста и без хаос.


Картина
Каквото и да приказваме аз дизайна обаче, за всеки тв приемник най-важното е картината. На разположение имаме OLED матрица. Само ще напомним, че за разлика от LCD тук всеки самостоятелен пиксел излъчва светлина, което води до по-тънък екран, действително пресъздаване на черния цвят и по-ниска консумация на сила. Говорили сме за ова нееднократно, тъй че няма да се стопираме с повече пояснения, само че OLED точно е технологията, която е най-качествена на пазара сега и ще продължи да е по този начин още дълго време.

Голяма горделивост на сегашния модел, която обаче няма по какъв начин да пропуснем е процесорът от второ потомство α9, който е моторът на новите оферти от висок клас на LG. Той разполага с усъвършенстван логаритъм за надълбоко образование на AI, като усъвършенства работата на цялата система и е виновен за обработката на картината и звука.
Dolby Vision HDR усъвършенства картината ви, с цел да даде незабравимо преживяване при гледане
Сега той разполага с технологията за бляскавост на AI, която даже се настройва за изменящата се светлина в стаята. От заран до вечер, при ярка и по-тъмна среда.

Интелигентният процесор от второ потомство α9 разпознава качеството на истинското наличие и усъвършенства яснотата и контрастността. Той обезпечава ясни фотоси, без значение по какъв начин са получени изображенията.

Трудно можем да пресъздадем качеството на картината с видео клип или фотография, само че то в действителност е впечатляващо. Както към този момент нееднократно споменахме оптималната резолюция е 4K и се поддържат стандартите за необятен динамичен обсег (HDR) – Advanced HDR от Technicolor, Dolby Vision и HDR10 Pro. Пресъздаването на цветовете е доста положително, а облиците са ярки и контрастни.



Голяма достолепие на процесора е това, че когато наличието не е с толкоз висока резолюция, то бива скалирано, с цел да е уместно за гледане на цялостен екран и без особена загуба на качеството.

Тук от LG са прибегнали до потреблението на изкуствен интелект, който работи чудесно, с помощта на процесора. Комбинацията от изкуствен интелект и мощен видео процесор оказва помощ и при функционалността AI картинка.  С нея се понижават шума и размазването при несъмнено видео съдържане, а в същото време се усъвършенства и яркостта.
Всичко това е очевидно незабавно и с невъоръжено око
Просто тв приемникът прави наличието което гледате по-качествено. В действително време, до момента в който го гледате. Именно това е и едно от нещата, които впечатлиха най-вече при тестванията на тв приемника.

Светлинният датчик засича околното осветяване, а интелигентният процесор от второ потомство α9 автоматизирано усъвършенства яркостта на изображението, като поддържа ярка и остра картина, без значение от осветеността.
Звук
Другото значимо нещо, което безспорно не е без значение е звукът. При артикул от толкоз висок клас той няма по какъв начин да не е също на доста високо равнище.  LG OLED55C9PLA включва 40W представители, като се поддържа и технологията Dolby Atmos. Винаги, когато гледате видео с тази технология в горния десен ъгъл за малко ще видите съответния надпис, който демонстрира, че тя се употребява.

Системата също така е обордувана с доста спомагателни благоприятни условия. Отново имаме помощ от изкуствения разсъдък, който е употребен са усъвършенствания на звука  – още веднъж благодарение на процесора. Благодарение на това потребителите получават извънредно чист тон даже когато самият запис или телевизионно лъчение не е на нужната висока.



Нещо повече – с изключение на да го почисти, тв приемникът усъвършенства настройките на звуковата система и съгласно помещението в което се намира, която ще ви разреши да чувате първокласен тон, както в случай че сложите тв приемника в дребна стая, по този начин и в случай че го разположите в огромния си хол
Интелигентният процесор от второ потомство α9 усъвършенства звука посредством аудио род, като разпознава гласа, резултата и честотата. Освен това технологията за пространствено различаване оказва помощ да се предложи уравновесен тон, подобаващ за вашия дом.
Процесорът проучва аудио източника, с цел да обезпечи най-благоприятен тон според от вида наличие. Той също по този начин съчетава 2,0-канален тон с виртуален 5,1 съраунд тон.


Едно от нещата, което сигурно би трябвало да споменем, а пропуснахме в самото начало е това, че тв приемниците са към този момент умни
Такъв е и LG OLED55C9PLA. Той може да се ръководи единствено с глас с помощта на Гугъл Assistant и Amazon Alexa. Виртуалните асистенти, с които може би към този момент сте привикнали в всекидневието си. Чрез тези виртуални асистенти можете да управлявате всички домашни умни джаджи посредством гласови команди.

Задавайте въпроси на Гугъл Assistant до момента в който гледате обичаното си наличие и вижте отговорите на екрана. Вашият Гугъл Assistant е тук, с цел да ви предложи помощта, от която се нуждаете.

Като част от серията на компанията ThinQ тв приемникът предлага още доста варианти за ръководство на дома и на други електроуреди, които имате включени.

Само с една елементарна гласова команда LG AI TV научава навиците и моделите ви на гледане на телевизия и дава оферти въз основа на желанията ви за филми, стратегии или музика.
Smart TV
Умният детайл в тв приемника се добавя и от операционната система. LG към момента продължава да развива своя лична и не се доверява на Android. Добрата вест е, че тя е доста бърза, а разполагаем на потребителите има не малко приложения, измежду които и авансово конфигурирани като Netflix, YouTube и HBO GO.



Интересните неща обаче не свършват тук. На разположение на потребителите е и приложения за смарт телефон, с което отдалеченото може да ви се строи ненужно. Единственото належащо е да сте свързани в една Wi-Fi мрежа. Телевизорът е част и от SmartThinQ, с което мога да се ръководят всички умни уреди на марката в един дом. Там те се откриват без никаква конфигурация.


Ако не желаете да се занимавате с непотребни настройки, то най-лесно за вас ще е да употребявате отдалеченото, което получавате в комплекта – Magic Remote (MR19)
То е доста комфортно за работа. На него може да изговаряте и гласови команди, елементарно да навигирате из функционалностите на тв приемника, а както успяхме да разберем – то е и много крепко и работата му не може да се утежни от няколко изпускания. Което си е значимо за отдалечено.
В последна сметка
LG OLED55C9PLA е прелестно устройство. Един от най-хубавите тв приемници, които виждаме през 2019-а. Той е модел, към който в случай че преминете, скоро няма да имате потребност от смяна. Невероятната му картина, дължаща се на OLED матрицата, звукът, както и ръководството ни сътвориха отлични усещания. Трудно можем да намерим слаба страна в този модел.

Едно от най-впечатляващите неща е по какъв начин той усъвършенства картина и тон, тъй че даже да гледате единствено телевизия на по-ниска резолюция още веднъж ще усетите незабавно разликата. Тя касае всичко. Може би се усеща най-вече когато гледате филм, само че не е за занемаряване опциите на модела когато гледате спортно събитие и още един път – нормално наличие.


  А ето още един път главните характерности на модела: Екран: 55 “ OLED, 4K (3840 x 2160)Процесор: α9 второ поколениеЗвукова система: Dolby Atmos, 40W, 2.2-каналаСвързаност: DVB-T2/C/S2, CI+ 1.4, 4 х HDMI, 3 x USB, RF, LAN, Wi-Fi, Bluetooth, 3.5 мм жак за слушалкиСофтуерна платформа: webOS ThinQ AIДруги: 4K Cinema HDR, HDR10 Pro, гласови команди, енергиен клас A (A++)

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР