Серията ThinkPad L Yoga се отличава с успешната комбинация от

...
Серията ThinkPad L Yoga се отличава с успешната комбинация от
Коментари Харесай

Ревю на бизнес-ноутбук трансформъра Lenovo ThinkPad L390 Yoga

Серията ThinkPad L Yoga се отличава с сполучливата композиция от отличните характерности на ThinkPad, лекотата и подвижността на Yoga и релативно наличната цена. Смята се, че тази линия е ориентирана освен към дребния бизнес, само че и към учебните заведения, университетите и другите просветителни организации. Цената на Lenovo ThinkPad L390 Yoga е към 1300 $, само че има и по-евтини разновидности. Комплектът включва актуалния процесор Intel Core i5-8265U, вградена графична карта, 256 GB SSD, 13,3-инчов сензорен Full HD-дисплей и 32 GB оперативна памет. Също, в комплекта е включен и стилус, както и скенер за пръстови отпечатъци.

Технически характерности
Процесор: Intel Core i5-8265U 1600 MHz;RAM: 8 GB DDR4 2400 MHz;Постоянна памет: 256 GB SSD;Дисплей: 13.3′ 1920 × 1080 Full HD LED IPS, матово покритие, сензорен;Видео карта: Intel UHD Graphics 620;Оптично устройство: Липсва;Безжична връзка: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Bluetooth 5.0;Аудио: 2 стерео високоговорителя;Интерфейси: 2xUSB Type-C, 2xUSB 3.0, HDMI, Mini RJ-45, читател за microSD карти, смесен аудио жак;Допълнително: 720p уеб-камера, скенер за пръстови отпечатъци;Батерия: 3-клетъчна, литиево-йонна, 45 Wh;Размери, тегло: 322x224x19 мм, 1.56 кг;Операционна система: Windows 10 Pro 64-bit;Комплект: Lenovo ThinkPad L390 Yoga (20NT0013RT).  Дизайн
Ноутбукът се предлага в два цвята: сив и черен (нашата версия). Всички повърхности на корпуса са матирани, пръстовите отпечатъци са незабележими, само че прахта върху черния декор е доста забележима. Капакът на устройството е направен от алуминиево-магнезиева сплав, която е доста дългогодишен и в това време лек материал. Панелът е резистентен на деформации и даже под напън не се огъва, а наличието на екрана – не се изкривява. Върху капака е нанесено логото на марката със сребристи букви. В долната му част се намират две панти, които Ви разрешават да отворите екрана до 360 градуса. По този метод, от преносим компютър, устройството може да се трансформира в ‘таблет’ или две обособени ‘конзоли’. Механизмът е със мощно противодействие – повдигането на капака с една ръка няма да е допустимо.



Дисплеят е с много дебела рамка, която наподобява малко старомодно, само че все пак, тя е отличителната линия на моделите от линията ThinkPad. Базовото устройство е направено от фибростъкло и добре се показва по време на работа. Панелът, върху който е ситуирана клавиатурата не се огъва, в това число при интензивно писане. Клавиатурата е пълноразмерна, като измежду бутоните се вижда и алената точка, играеща ролята на джойстик-трекпад. Точно под него се намира тъчпада с бутоните за ръководство на джойстика, а до него виждаме и скенера за пръстови отпечатъци. В десния ъгъл на работната зона има още едно фирмено лого, което също е сребристо и  затова е ясно видимо.



В последна сметка, пред себе си имаме качествено съединен ноутбук-трансформър. Що се отнася до размерите му, те са 322x224x19 мм, а тежестта – 1.56 кг. Устройството не заема доста място в чантата и можете да го вземате при пътуванията си. Въпреки това, в таблетен режим, половин килограмовото устройство е неловко за държане в ръце, само че няма какво да се направи против това. И най-после, дано кажем и няколко думи за ъпгрейда на модела: при снемането на долния панел, потребителят получава достъп до вентилатора, батерията, RAM, SSD.
Дисплей, тон и уеб-камера
13.3-инчовият екран има Full HD резолюция, компактност на пикселите от 166 ppi и съответствие на страните 16:9. Максималната бляскавост е към 315 кд/м2, а контрастът – 1423:1. Дисплеят на ноутбука употребява широчинно-импулсна модулация, само че честотата му е толкоз висока, че не провокира дискомфорт, даже и на хората с доста чувствителни очи. Цветовото пространство на AdobeRGB е 59%, а sRGB – 90%, тъй че дисплеят е подобаващ единствено за любителска обработка на изображения.



Благодарение на матовото покритие, отблясъците не нервират по време на работа, само че все пак, предлагаме колкото е допустимо повече да избягвате директната слънчева светлина. С IPS матрицата, ъглите на видимост са постоянни (178 градуса по хоризонтала и вертикала), само че при някои ъгли, контрастът се утежнява. Капацитивният сензорен екран поддържа 10-точков мултитъч и сработва без закъснение. Екранът реагира на дейностите на писалката Lenovo Pen, която идва в комплекта на устройството. Държачът на писалката е вграден в корпуса и нейното зареждане се прави на същото място. Стилусът взаимодейства добре с екрана, даже и по ръбовете няма първи проблясъци за неуспех на реакцията. Общо взето, той е доста комфортен за основаване на бележки, изобразяване и като цяло за креативен прояви.



В долната част, устройството има два стерео-високоговорителя. Те звучат безшумно и се усеща неналичието на бас. Но за музикален декор на видеото, тихото възпроизвеждане от представителите е търпимо. Ако не, постоянно можете да свържете слушалки или външни високоговорители. Уеб-камерата снима с резолюция 720p и е подобаваща за провеждането на видео-разговори, само че имайте поради, че изходната картина наподобява по-скоро зърнеста и неразбираема.
Клавиатура и тъчпад
Пълноразмерната клавиатура е вградена в повърхността и не допира екрана, когато преносимият компютър е затворен. Клавиатурата автоматизирано се изключва, когато трансформарът не е в режим на ноутбук. Бутоните са квадратни, гладки, имат компактно оформление. Ходът на бутона е дълъг (1,7 мм), а връщането е положително. Разположението е общоприетоо и можете даже от първия ден да свикнете да печатате текст. Бутоните са снабдени с подсветка на три равнища. Като цяло, клавиатурата е отлична и е подобаваща за ежедневна работа.



Приблизително в средата на клавиатурата се намира трекпоинтът – червен бутон с гумено покритие. Джойстикът е елементарен за потребление и просто би трябвало да се свикне с неговата сърдечност. Точката на натискане на TrackPoint е отчетлива и ходът е къс. Той е подобаващ за доста обстановки, като да вземем за пример, разрешава Ви да вършиме промени в текста, без да местите ръцете си от клавиатурата и да не употребявате мишката или тъчпада.



Манипулаторът е пластмасов, има леко грапава повърхнина, която е комфортна за плъзгане на пръстите. Сензорният екран поддържа мултитъч-жестове и реагира бързо на командите. В долната част на тъчпада се намират вградените бутони. Всички те работят относително безшумно, с едвам осезаем клик. Вдясно от манипулатора е ситуиран скенерът за пръстови отпечатъци. Той бързо разпознава потребителя и отстрани нуждата от запомняне и въвеждане на паролата всякога, с цел да влезете в системата.
Производителност
Lenovo ThinkPad L390 Yoga (20NT0013RT) работи въз основата на операционната система Windows 10 Pro 64-bit. Процесорът употребява архитектурата Intel Core i5-8265U Whiskey Lake. Чипът с четири ядра е изпълнен по стандартите на актуалния 14-нм софтуерен развой, клокнат е от 1,6 на 3,9 GHz и поддържа Hyper-Threading технологията за многопоточност. Той има 6 MB кеш-памет от трето равнище и употребява до 15 вата електрическа енергия, което го слага измежду редиците на енергоефективните чипове.

Ролята на графичния процесор се извършва от интегрираната видеокарта Intel UHD Graphics 620 с работна периодичност от 300-1100 MHz. Тя поддържа DirectX 12 и е подобаваща за осъществяването на офис-задачи, Photoshop, ежедневни игри, като Team Fortress 2, Rocket League, Farming Simulator 17. По продуктивност, тази графика може да бъде позиционирана сред NVIDIA GeForce 910M и 920M.

Размерът на оперативната памет на ноутбука е 8 GB от стандарта DDR4-2400 MHz, само че защото има два слота, максимумът, който можете да получите е 32 GB. За запазване на мултимедийни данни, в устройството е вграден високоскоростен твърдотелен диск с потенциал от 256 GB.
Портове и връзки
От лявата страна на корпуса се намира двойка портове USB Type-C (единият от тях е за зареждането), USB 3.0 и HDMI видео-изход.



От дясно имаме още един порт USB 3.0, мрежов конектор Mini RJ-45, читател за карти microSD, смесен аудио-жак и слот за заключване Kensington.



Сред безжичните връзки, тук за потребителя са налични Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac и Bluetooth 5.0.
Батерия и нагряване
Ноутбукът е оборудван с 3-клетъчна литиево-йонна батерия с потенциал 45 Wh. В резултат на това, в неактивен режим, преносимият компютър работи съвсем 16 часа с едно зареждане и малко повече от седем часа при сърфиране в интернет, с бляскавост на екрана от към 150 кд/м2. Игрите и другите приложения, които изискват доста запаси, ще изхабят модела за час и половина. Като цяло, ноутбукът има положителни индикатори за самостоятелност и с умерена приложимост, устройството ще работи един през целия ден с едно зареждане. Но е по-добре да не рискувате и да вземете със себе си зарядното устройство.



С нагряването на корпуса, обстановката е следната: в случай че просто сърфирате в интернет или да вземем за пример работите с офис приложения, преносимият компютър е прелестно студен. Но в случай че го натоварите за по-дълго време, дъното му става толкоз горещо, че държането на преносимия компютър в скута или в ръцете става неприятно. Между другото, Lenovo ThinkPad L390 Yoga има доста тиха охладителна система, тъй че устройството работи съвсем тихо във всевъзможни сюжети на приложимост.
Заключение
И по този начин, Lenovo ThinkPad L390 Yoga е 13,3-инчово трансформируемо устройство. Моделът е направен от алуминий, магнезий и фибростъкло, тъй че наподобява стилно и крепко на досег. Сензорният екран е ослепителен, явен, със постоянни ъгли на видимост. Клавиатурата му също е невероятна: нейните бутони имат бездънен ход, отлична противоположна връзка и като цяло е комфортна за писане. Сред преимуществата причисляваме и актуалния процесор, отличния ресурс от пространство на SSD-диска, положителният набор от интерфейси, скенера за пръстови отпечатъци и стилуса, който идва в комплекта.

Сред минусите, ще споменем дребното покритие на цветовото пространство на екрана и мощното нагряване на корпуса по време на работа на преносимия компютър. И защото устройството принадлежи към серията ThinkPad, бихме се радвали на повече бизнес-функции, като да вземем за пример
слот за четене на смарт-карти.

Предимства:
Удобна за работа клавиатура;съвременен продуктивен процесор;Най-необходимите конектори;Стилус;Скенер за пръстови отпечатъци;Продължителна самостоятелност.
Недостатъци :
Силно нагряване на дъното при дълготрайно натоварване;Тих тон от вградените високоговорители;Недостатъчно покритие на цветовото пространство,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР