.td_uid_42_5cc031b55945b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc031b55945b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Във войната на мобилните платформи и

...
.td_uid_42_5cc031b55945b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc031b55945b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Във войната на мобилните платформи и
Коментари Харесай

Ревю: Как да прехвърлим данните от iPhone към Android смартфон, като Samsung S10 или новия Huawei P30 Pro

.td_uid_42_5cc031b55945b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc031b55945b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Във войната на мобилните платформи и двете страни от време на време печелят, а от време на време губят. Преди няколко месеца излизането на новите iPhone притегли нови консуматори на страната на iOS, а появяването на Samsung S10 и новия Huawei P30 Pro завоюваха последователи на Android. Тези консуматори би трябвало да решат един главен проблем: по какъв начин да трансферират към новия iPhone всичката информация от Android смарт телефона. Разбира се, останалите би трябвало да създадат тъкмо противоположното – откакто са разбрали цените на новите айфони, те са се отказали от пазаруването на новия модел и са минали към страната на Android и също би трябвало да трансферират всичко. А това напълно не е елементарно.

За хилядите консуматори, натрупали в своите смарт телефони многогодишна история на кореспонденцията, хиляди и даже десетки хиляди фотоси и медийни файлове, прехвърлянето от iPhone към Android, както и противоположното, може да се трансформира в многочасово изтезание с незнаен резултат. Може да се каже, че единствено онлайн услугите на Гугъл, като да вземем за пример пощата и календара, са в действителност кросплатформени, а всичкото останало онлайн наличие би трябвало да се трансферира ръчно.

Прехвърляне на данни от iPhone към Android? В Play Store можем да открием фирменото приложение Move to iOS, предопределено да опрости прехвърлянето на фотосите, известията и контактите от Android към новия айфон. Но рейтингът на това приложение не е висок и редицата отрицателни мнения ни подсказват, че прехвърлянето на информацията от единия смарт телефон към другия надалеч не постоянно работи, а от време на време нищо не се получава.
.td_uid_41_5cc031b558ff0_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cc031b558ff0_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Централизирано решение за миграция от iOS към Android не съществува – оферират се някои външни помощни стратегии, които работят с друга степен на успеваемост. Нещата доста се усложняват, в случай че iPhone потребителят интензивно е употребявал iCloud и е записвал в електронния облак своята музика, фотоси, контакти, календари, мемоари и така нататък

Компанията Wondershare съществува още от 2003 година и преди популяризирането на смарт телефоните се занимаваше със основаването на конвертори както за общи, по този начин и за характерни цели. Така да вземем за пример, Wondershare PPT2DVD конвертира PowerPoint презентацията в DVD формат, който се чете от всички битови плеъри. Този много характерен преобразовател извънредно доста оказва помощ при записа на да вземем за пример, партида дискове с промоционален материал и забавното е, че вграденият в програмата управител прави от презентацията качествено видео, без да се постанова потреблението на какъвто и да било видеомонтаж.

След десетина години Wondershare разшири своето портфолио от софтуерни артикули с видео редактора Filmora, PDF редактора PDFelement, пакета за възобновяване на данни RecoverIt и профилирания програмен продукт за мобилни устройства, единен в общия пакет dr.fone Switch. Именно това сложно решение умее да изважда от мобилните устройства цялата потребителска информация и да я трансферира на различен смарт телефон.

Заедно с dr.fone Switch се конфигурира общата среда dr.fone Toolkit – пакетът, в който са включени още няколко потребни стратегии за разчистване, възобновяване, отключване на смарт телефоните и други сходни.

Десктоп версията на dr.fone Switch работи с Оценка за съвместимост Windows и macOS 10.8-10.14. Пакетът е съчетаем с мобилните устройства, работещи под ръководството на Android 2.1 и нагоре, и iOS 5.0 и нагоре. Поддържат се и предходни версии на iPhone и iPad, само че заради остарелите благоприятни условия на iOS, приложението работи с някои ограничавания.

Приложението dr.fone Switch е предопределено точно за безболезнена миграция от един смарт телефон към различен – от Android към iOS и противоположното. Тази програмен продукт е идеалното решение за прехвърлянето на всички данни от остарелия телефон, към да вземем за пример новия Samsung Galaxy S10 Интерфейсът на приложението е напълно банален и елементарен за потребление. dr.fone Switch трансферира контактите, SMS-те, календарите. бележките, разделите на браузъра, историята на позвъняванията, фотосите, музиката и филмите. А в случай че миграцията се реализира сред два Android смарт телефона, трансферират се и приложенията.

Преди започване на прехвърлянето Switch изисква включването на двата смарт телефона благодарение на кабели.

В случая с iPhone, приложението затваря отворения iTunes, а при Android предлага да се включи режима за разработчици и да се задейства опцията за конфигурация посредством USB. Дори е показана подробна илюстрация за задействането на този режим.

Не е допустимо прехвърлянето на обособени файлове – копирането става на правилото всичко едновременно. Но това си има свое улеснение и великолепие – програмата има единствено два бутона, при кликването върху които стартира процесът на прекопирване, който не е доста бърз. Ако прехвърлянето на календарите и журналния файл с историята на позвъняванията не са нещо изключително, прехвърлянето на музиката и видеото от iPhone и към него са в действителност впечатляващи благоприятни условия, тъй като прехвърлянето на медийни файлове от iOS изобщо не е елементарно.

Има и някои ограничавания. Естествено, няма смисъл да бъдат трансферирани приложенията от Android към iPhone (или обратното), тъй като няма да работят. Но съвсем всички приложения за Android имат аналози за iPhone, както и противоположното. Прехвърлянето на историята на позвъняванията е допустимо единствено от Android към Android. Цялата останала информация може да се трансферира и в двете посоки.

За потреблението на програмата dr.fone Switch е належащо да се направи първичната конфигурация на смарт телефона – инициализацията и въвеждането на сметките. Например, активираме новия iPhone, вкарваме своите App Store и iCloud сметки, излиза началния екран и по-късно може да бъде стартирано копирането на данните от едното мобилно устройство на другото благодарение на dr.fone Switch. При Android смарт телефоните би трябвало да се направи същото. Трябва да се означи, че процесът на прекопирване е дълъг. Особено в случай че би трябвало да се трансферира огромна фонотека и над 10 000 фотоси. Но въпреки това, всичко работи изцяло автоматизирано и не е нужна каквато и да било интервенция от страна на потребителя.

Някои от интервенциите, осъществявани благодарение на dr.fone Switch могат да бъдат направени независимо, ръчно. Wondershare даже дава някои образци, като да вземем за пример по какъв начин да прехвърлим контактите от iPhone към Android в своя уебсайт и демонстрира какво може да вършат безплатната и платената версия на приложението. Въпросът е, че по този метод се губи прекалено много време, непотребен труд и нерви.

В уеб страницата на Wondershare е даден дълъг лист с поддържаните от приложението dr.fone Switch смарт телефони. Това са всички мобилни устройства, минали през ръцете на експертите на компанията. Но даже точният модел да го няма там, в случай че се вижда някой сходен от същата серия, то всичко ще се получи.

Продават се две разнообразни версии на програмата dr.fone Switch за прекачване на информацията от iPhone към Android и противоположното. Стандартният лиценз за 1 компютър и 5 мобилни устройства коства $39,95. Годишният абонамент също за 1 компютър и 5 смарт телефона е с цена $29,95. Това е даже по-малко от един автентичен кейс за някои модели iPhone.
.td_uid_43_5cc031b5597fa_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cc031b5597fa_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР