Продължаваме с поредните ревюта, като в това бихме искали да

...
Продължаваме с поредните ревюта, като в това бихме искали да
Коментари Харесай

Ревю на ASUS ZenBook Flip 13 UX362FA: ултрабук-трансформър от ново поколение

Продължаваме с следващите ревюта, като в това бихме желали да насочим вниманието Ви към новото потомство ултрабук трансформър ZenBook Flip 13 UX362FA на ASUS. Той съставлява имиджов модел, предопределен за работа. Това не е типичният преносим компютър или ултрабук. Пред нас стои трансформър, който, според от решавания проблем, може да се трансформира в ултрабук или таблет.

Устройството принадлежи към линията ASUS ZenBook Flip, а точното име на модела – ASUS ZenBook Flip 13 UX362FA. Нека да забележим до каква степен е комфортен за работа в действителния живот, като стартираме с техническите му характерности.

Технически характерности:
Модел: ASUS ZenBook Flip 13 UX362FA Процесор: Intel Core i7-8565U Видео процесор: Intel UHD Graphics 620 Операционна система: Microsoft Windows 10 Pro RAM: 8 GB, LPDDR3 Вградена памет: 500 GBЕкран: 13.3′ IPS, 1920 x 1080 пиксела Безжични интерфейси; Bluetooth Батерия, 50 W * h Размери: 305.0 x 169.0 x 19.6 mmТегло, 1.3 kg
Получихме по-стара трансформация, тъй че имайте поради, че се предлага и модел с Intel Core i5 процесор. Като цяло е невероятно да упрекваме нашия воин за неналичието на каквито и да е характерности, тъй като всичко се избира рационално и предвид на изпълняваните задания. Нека забележим по какъв начин тази настройка се демонстрира в действителна употреба.


Опаковка и комплект
Ултрабукът се предлага в междинна по размери картонена кутия. Стилът на оформлението е общ за цялата линия ZenBook. Нямаме несъгласие и въпроси по отношение на качеството на опаковката – наличието е добре предпазено.

Вътре в кутията, незабавно виждаме самото устройство, което в допълнение е опаковано в транспортно покритие и е добре закрепен на мястото си.

Също по този начин, в кутията може да се откри автентичен калъф и сензорно перо. Към наложителното съоръжение на комплекта влиза и зарядното устройство.


Външен тип и конструкция 
Корпусът е направен от метал с фирмения жанр на оформление. Капакът е завършен с кръгова полировка с логото на компанията в центъра. Този модел се предлага в два цвята – синьо с розово златен кант, както и в сиво със сребърни кантове.

Долната част е затворена с пластмасов похлупак. Тук можете да видите четирите огромни меки гумени крачета и решетката на охладителната система. Двата високоговорителя са ориентирани към потребителя и са скрити зад огромни решетки.

Капакът е закрепен върху специфичен механизъм с панта ErgoLift. Усилието за отварянето и затварянето е подбрано доста добре, запазвайки салдото сред комфорта на отваряне и надеждността на фиксиране на екрана в избрана позиция. Благодарение на двойната структура на пантата, капакът може да бъде закрепен във всяка позиция. Например, можете да поставите устройството като презентационен екран за улеснение при ревизиране на всяка информация или да обърнете екрана на 360 градуса, трансформирайки ултрабука в най-обикновен таблет.



Задната част на корпуса е изцяло закрита от шарнирния механизъм. Зад него се откриват единствено вентилационните отвори, които се отварят, когато капакът се повдигне. Предната част има единствено прорез, който улеснява отварянето на капака.

Всички конектори са групирани отляво и отдясно. Така, отдясно виждаме врата за зареждане, HDMI и два мултифункционални врата USB Type C Thunderbolt. Отляво можете да видите бутона за зареждането, светодиодите за положението, както и общоприетите USB и AUX конектори.



Традиционно, продуктовата гама ZenBook Flip радва потребителите с качеството на корпуса и тук тази специфичност е добре непокътната, с помощта на потреблението на висококачествени и практични корпусни материали, както и отговорността към сглобяването на обособените съставни елементи.


Клавиатура и тъчпад 
Отделно ще поговорим за клавиатурата и сензорния панел, тъй като точно с тези детайли потребителя взаимодейства най-вече. Клавиатурата от островен вид и е получила бутони с къс и явен ход, а също е снабдена и с LED подсветка. Към равномерността на систематизиране на осветлението нямаме възражения и яркостта може да се контролира според от желанията и изискванията на приложимост.

Първоначално може да се каже, че тъчпадът е най-обикновен. Това е стъклен панел с опция за натискане върху цялата област с поддръжка на мултитъч жестове. Повърхността е леко вдлъбната и чудесно се разграничава единствено с пръстите, а заради огромната си повърхност, тя е комфортна за потребление.



Въпреки това, изключително внимание притегля иконата в горния десен ъгъл, сходна на калкулатор. Кликвайки върху нея, тъчпадът незабавно се трансформира в цифрова клавиатура. Освен това, въвеждането на съответните номера и знаци става единствено с едно допиране, а курсорът се управлява в нормалния режим.

 Производителят назовава това решение NumberPad. Една добра, забавна и необикновена опция на обичайна цифрова клавиатура, която беше сменена в търсенето на вид за освобождение на място при компактните портативни компютри. 



Устройствата за въвеждане са комфортни за потребление. Клавиатурата не изисква дълготрайно приучване, има огромни бутони и разстояние сред тях, осигурявайки най-малък брой неверно натиснати бутони. Благодарение на разположението на бутона за зареждането отвън рамките на клавиатурата, изцяло се изключва опцията за инцидентното му натискане, което е главен проблем при клавиатурите на доста от ноутбуците на ASUS.


Дисплей
Нашият воин е получил сензорен екран с диагонал от 13.3 инча и резолюция 1920 x 1080 пиксела. Плътността на пикселите е 166 ppi – добър индикатор по стандартите на ноутбуците. Този екран е гордостта на производителя. Благодарение на технологията NanoEdge е допустимо да се реализира минимална странична рамка. Относителната повърхност на екрана е 90% от общата повърхност на капака.



Ъглите на видимост и цветопредаването не повдигат никакви въпроси. Но какви резултати са реализирани при тестването с колориметъра – вижте по-долу.
Ниво на бляскавост, % Яркост на бялото,cd/m2 Яркост на черното, cd/m2 Контраст, х:1 1002680,1651624501020,08512000150,0081875

Запасът от бляскавост е висок и Ви разрешава да не изпитвате неудобства при всеки сюжет на приложимост.



Цветовите графики демонстрират постоянни резултати и добре повтарящи се референтни стойности.

 Цветовата температура нищожно надвишава референтните стойности – това е типична обстановка за актуалните екрани.

 Цветовата гама е настроена тъкмо, като отклоненията от sRGB са минимални и няма да могат да повлияят върху цялостното качество на цветопредаването.



Сивите точки са групирани наоколо до границите на делтата – паразитните отенъци няма да причинят стеснение на потребителя.



Дисплеят като цяло е добър. Той има разширени характерности и е изработен с високо качество. Благодарение на тесните рамки е станало допустимо корпуса да се направи по-компактен, без да се жертва зоната на екрана, а сензитивният датчик прави нашия воин комфортен за потребление в качеството му на таблет. FullHD резолюцията обезпечава добър баланс сред потреблението на сила и яснотата на изображението.
Софтуер и фърмуер 
Нашият воин работи с операционната система Microsoft Windows 10 Pro. Някои версии имат и домашната версия. Производителя не е добавил огромен брой фирмен програмен продукт, оставяйки системата в първичния й тип. Има единствено главен набор от служебни приложения.

 Въпреки, че нашият воин е тестов образец, стабилността на системата не провокира никакви недоволства. През цялото време на тестванията не бяха видяни бъгове или забавяния.
Хардуерна платформа и производителност 
Съществуват два разновидността на централните процесори – Intel Core I5 ​​8265U и Intel Core i7 8565U. Тестовата ни версия е с последния чип. 



Това е актуален четириядрен процесор, работещ на периодичност до 1.8 GHz. Turbo boost технологията Ви разрешава в случай че е належащо да увеличите работната периодичност до 4,0 GHz. За обработка на видеото е виновен Intel UHD Graphics 620. В нашия случай, количеството RAM е 8 GB, а в останалите модификации може да се срещне и два пъти повече.

 Въпреки, че от работния ултрабук не може да се чака върхова продуктивност, нашият воин е в положение да обезпечи високо равнище на изчислителна мощ. Но дали той е податлив да нагрява, когато работи под товар – ще разберем благодарение на стрес-тестовете.

 Дори и при оптимално натоварване, температурата се поддържа в рационални граници и корпуса се загрява до едвам видимо равнище. Всъщност, температурният режим остава съвсем неизменен. Това е достолепие както на актуалния, по този начин и на енергийно ефикасния хардуер, както и на комплицираната охладителна система. Между другото, шумът от вентилаторите се чува напълно едва и няма да сътвори дискомфорт даже при работа в безспорна тишина.
Мултимедия 
Традиционно за преносимите компютри на ASUS, звуковият съставен елемент е създаден взаимно с Harman Kardon. За това настрана се оповестява със съответното лого върху корпуса. 

За възпроизвеждането на звука са планувани два стерео високоговорителя по краищата на корпуса. Те се намират на задната страна на корпуса в местата, където е осъществен резултат на изтъняване. Когато се сложи върху твърда повърхнина, звукът се отразява от равнината и се популяризира по-добре. 



Сред авансово инсталирания програмен продукт можете да откриете пробната версия на приложението Dolby Atmos for Headphones.

В взаимозависимост от сюжета на потребление и персоналните желания, можете да настройвате профилите на звука в приложението AudioWizard.





Нашият воин не е позициониран като мултимедиен модел, само че има положително аудио-оборудване и ще може да удовлетвори дилемите и потребностите на множеството консуматори. Силата на звука от високоговорителите е огромна, а даже и при оптимални режими, няма забележими дефекти.


Безжични интерфейси и свързаност 
Списъкът на безжичните интерфейси е стеснен до главния набор от благоприятни условия във тип на двудиапазонен Wi-Fi модул, кадърен да работи на 2.4 и 5 GHz и Bluetooth 5.0. Няма никакви недоволства по отношение на работата на тези интерфейси. Но не трябва да очаквате и спомагателна функционалност, която като цяло не е и нужна.


Време за самостоятелна работа 
Капацитетът на вградената батерия от три кафези е 50 Wh. Това е добър индикатор, като се има поради компактния размер и ниското тегло на преносимия компютър. Тестовете за автономността бяха извършени в разнообразни сюжети. Първият цикъл прави оценка автономността на героя на ревюто много просто. Ноутбукът работи към шест часа и половина при активност без дейни приложения, с изключен екран, дейна WI-Fi връзка и в енергоспестяващ режим.

 След това бе подложен в най-благоприятен режим на консумация на сила при оптималната бляскавост на екрана и непрекъснато възпроизвеждане на видеоклипове от YouTube с резолюция 1080p. В този режим, автономията беше малко повече от три часа.

 И най-после, последните измервания бяха осъществени с фоновото протичане на теста за непоклатимост за оптимално натоварване на процесора. И тук обстановката се оказа по-интересна, тъй като работното време до цялостно изключване беше повече от два часа и половина. Такъв резултат не е неприятен за сходен сюжет на приложимост.

 Като се има поради нуждата от изработката на плътно устройство, производителят е съумял да помести капацитивна акумулаторна батерия. В комбиниране със актуалните енергоспестяващи технологии, като цяло е реализирано положително равнище на самостоятелност.

Ако работният ден не се състои от игри или непрекъснато гледане на видео – запасът от сила би трябвало да е задоволителен за работния ден. А компактният размер на зарядното устройство ще Ви разреши да го вземете на всички места със себе си, в случай че инцидентно енергийният ресурс въпреки всичко не е задоволителен.
Обобщение
Трансформър ултрабукът е комфортен работен инструмент, изключително в случай че се допуска дейна работа с документи, презентации и потребление при конференции или срещи. Благодарение на универсалния дизайн на корпуса, устройството може да се употребява като обичаен преносим компютър, таблет или като екран за презентации.



Корпусът на ASUS ZenBook Flip 13 е направен от здрави материали, а надеждността му се удостоверява и от узаконяването по военния стандарт. Трябва също да се означи и елегантния му външен тип, повтарящ цялостния жанр на модела ZenBook.



Използваната хардуерна платформа няма да може да сложи върхове от позиция на продуктивността, само че може да обезпечи задоволително огромно количество изчислителна мощ с минимална консумация на сила. Като цяло, тук стремежът не е бил към оптималното, а рационалното подхождане към подбора на съставените елементи, осигурявайки баланс сред продуктивност и енергопотребление.



Трябва също да се похвалим с висококачествения и деликатно калибриран екран. Цялостното усещане от ултрабука мощно зависи от качеството на матрицата и тук тя основава позитивни усещания. Към мощната страна на устройството ще прибавим и безспорния триумф на решението за съчетание на цифровата клавиатура с тъчпада.



Положителни черти:
Висококачествен корпус; Добре калибриран дисплей; Добро равнище на автономия; Балансирана хардуерна платформа.
Отрицателни черти:
Тъчпадът от време на време е незадоволително сензитивен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР