Тази година Коледата в Белгия няма да бъде толкова празнична,

...
Тази година Коледата в Белгия няма да бъде толкова празнична,
Коментари Харесай

Белгия остана без коледна украса. Защо?

Тази година Коледата в Белгия няма да бъде толкоз празнична, колкото нормално е. Причината - Ковид-19, несъмнено. Страната изготви лист с магазините, които могат да работят по време на оповестеното второ за тази година затваряне. Сред тях са обектите от първа нужда като хранителни магазини, аптеки и банки. За изненада на цветарите се оказа, че също остават отворени - могат да продава цветя, само че не и коледни украшения, защото се считат за ненужни движимости.

Решението на държавното управление беше посрещнато извънредно остро от бранша, защото ги лишава от не малко доходи по това време на годината. Собственик на ателие за цветя в район Фламандски Брабант описа пред телевизия NWS, че решението ще коства на цветарския бизнес към 50 000 евро, съобщи БГНЕС.

" Не ни е разрешено да продаваме половината си неща. По това време на годината цветните коледни украшения съставляват към три четвърти от оборота ни ", оплака се цветарят Дирк, който се притеснява, че купувачите всеобщо ще прекосят границата и ще купуват цветни коледни украшения в Холандия. " Вече стартирам да си мисля дали не ни оставиха отворени, единствено с цел да не се постанова да заплащат безплатна помощ? Хората ще се насочат към Холандия за своите коледни покупки ", сподели той.

Ателието има намерение да опита да продаде някои цветни коледни украшения посредством Facebook, защото онлайн продажбите са позволени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР