Тазгодишните награди Еми ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите

...
Тазгодишните награди Еми ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите
Коментари Харесай

Отлагат наградите Еми заради стачката на холивудските сценаристи и актьори

Тазгодишните награди " Еми " ще бъдат отсрочени поради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, предадоха американските медии.

Вестник " Los Angeles Times " написа, че връчването на оценките, в началото планувано за 18 септември, се чака да бъде отсрочено за януари.

Според изданието " Variety " " продавачи, продуценти и други представители на бранша за занимания " към този момент са били осведомени за това.

Официално известие към момента няма, отбелязва Агенция Франс Прес.

Новата дата за церемонията на оценките, които са телевизионният еквивалент на " Оскар ", не е избрана, заяви за Агенция Франс Прес източник, осведомен с плана. Тя евентуално ще бъде оповестена при започване на август, съобщи Ройтерс, като цитира " Variety ".

Стачката на холивудските артисти и сценаристи е първата в промишлеността от 63 години насам. Ако тя продължи, всички звезди ще бойкотират 75-ото събитие на наградите, което ще бъде пагубно за телевизионната публика.
Снимка: Getty Images
На протестиращите сценаристи не е позволено да пишат сюжети или смешки за водещите на събитието.

Според известията телевизия Fox, която излъчва шоуто, е лобирала за отсрочване на церемонията за януари, което ще даде повече време за разрешаване на трудовия спор.

Но американската Академия за телевизионни изкуства и науки, която гласоподава и връчва премиите, избира по-кратко отсрочване, с цел да избегне провеждането на церемонията в разгара на сезона на филмовите награди в Холивуд.

Нито от Fox, нито от Академията към този момент разясняват.
Снимка: Getty Images
За финален път премиите " Еми " бяха отсрочени през 2001 година, след атентатите от 11 септември в Ню Йорк, напомня Българска телеграфна агенция.

Стачката в Холивуд спря всички американски кино и телевизионни продукции, с дребни изключения.

Номинациите за 75-ите награди " Еми " бяха оповестени по-рано този месец, часове преди неуспеха на договарянията сред профсъюза на актьорите и огромните студиа.

Сериалът " Наследници " на HBO води с 27 номинации за оценките " Еми ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР