Тайните на древните египтяни дълги години са провокирали любопитството на

...
Тайните на древните египтяни дълги години са провокирали любопитството на
Коментари Харесай

Книгата на Тот разкрива тайната на Вселената

Тайните на античните египтяни дълги години са предизвикали любознанието на учените. Не е несъмнено дали са просто митове или действителни исторически извори, които разкриват повече за познанията на античния народ, а един от тези легенди е Книгата на Тот.

Мнозина имат вяра, че египетската цивилизация е съхранявала наследството на атлантите – полубожества, които са населявали Земята преди хората. От тях те са научили доста езотерични практики и ритуали, непокътнати и до през днешния ден.

Спиритуалните им познания надвишават тези на останалите нации, а съгласно някои митове корените на това антично знание потеглят от господ Тот, прочут и като Хермес Трисмегист.

Тот е бил първият мъдрец и откривател на античните мистерии. Египетската митология споделя, че той е дал на хората буквите, числата, изкуствата и желанието за самоусъвършенстване.

 Книгата на Тот Снимка: Techie Radar

Казва се, че е получавал знанията си посредством дълбока медитация и по време на транс. Всичко е било записано в Книгата на Тот, а египтяните считали, че тя разкрива тайните на Вселената, като и непознати качества на човешкия мозък като телепатия и инкарнация.

В Книгата на Тот са описвани знания от сферата на медицината, химията, философията, изкуствата и магията. Според легендата, в случай че човек успее да разгадае тайните ѝ, ще доминира над целия свят.

 Древен Египет

Тази книга е изгубена преди години, а някои учени се съмняват, че тя въобще е съществувала. Египтяните обаче считат, че е била пренесена в астрала и колкото и хора да се пробват да я открият, няма да бъде открита във физическия свят. За да стигне до нея, човек може да употребява само съзнанието си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР