Тъй като обществото става все по-чувствително към благоденствието на животните,

...
Тъй като обществото става все по-чувствително към благоденствието на животните,
Коментари Харесай

Все повече модни къщи и брандове се отказват от използването на кожи

Тъй като обществото става все по-чувствително към благоденствието на животните, редица огромни имена в света на модата, от "Гучи " до "Версаче ", се отхвърлиха да употребяват кожи в сбирките си, съобщи Франс прес.

Наскоро американските марки "Дона Каран " и "Дона Каран Ню Йорк " оповестиха, че имат намерение да се откажат от потребление на кожи от есента на 2019 година, присъединявайки се към "Гучи ", "Версаче ", "Фурла ", Майкъл Корс, "Армани ", "Хуго Бос ", които направиха същото.

Същевременно Сан Франциско стана най-големият град в Съединени американски щати, забранил продажбата на нови кожи. Тези новини бяха признати като победа от бранители на правата на животните, които са доста дейни посредством своите акции и шокиращи видео материали, популяризирани в обществените мрежи.

"Откакто "Гучи " разгласи, че кожите са демоде, редица фешън дизайнери като че ли се надпреварват да се откажат от потреблението на тази "архаична " материя ", означи неправителствената организация Humane Society International (Хюмейн съсайъти интернешънъл), като разкритикува стилните къщи "Фенди " и "Бърбъри ", които "продължават да демонстрират жестокостта на стилните сцени ".

В фешън къща "Фенди " дизайнерът Карл Лагерфелд няколко пъти оправда потреблението на същински кожи с обстоятелството, че "хората ядат месо и носят кожи ".

Времената се трансформират, реши организацията РЕТА (Хора за етично отношение към животните), която даде обещание в Инстаграм, че ще продължи борбата, до момента в който не се прекрати потреблението на скотски кожи в бранша на модата.

Дизайнерката Стела Маккартни, която е вегетарианка и герой за идеята на животните, се отхвърли от потреблението на кожи и пера.

Times are changing We won’t stop fighting until the number of animals killed for fashion is ZERO. Watch out, leather industry. You’re next.

A post shared by PETA (@peta) on Mar 19, 2018 at 9:36am PDT
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР