Тъща ми е свикнала да живее на широко. Пенсионерка е

...
Тъща ми е свикнала да живее на широко. Пенсионерка е
Коментари Харесай

Какво да правим, ако тъщата е свикнала да живее по-мащабно?

Тъща ми е привикнала да живее на необятно. Пенсионерка е от няколко месеца и похарчи всичките си спестявания.

И когато парите свършиха, тя се реалокира да живее при нас. Не знае по какъв начин да пести пари, поради което страда фамилният ни бюджет.

Женен съм към този момент шеста година, веселя се на всеки миг, който извозвам с обичаната си брачна половинка. Но не мога да кажа същото нещо за тъщата. Не ме хареса още в самото начало. Може би поради това, че съм изобретателен човек, работя като дизайнер. Според нея мъжът би трябвало да работи във фабрика и да построи къща със личните си ръце и би трябвало да може да поправи всичко. Аз считам, че е по-добре да платиш на занаятчия, в сравнение с да се мъчиш самичък.

След сватбата се преместихме в жилището на тъща ми. Тя връчи ключовете от жилището на Елена като подарък за сватбата. Апартаментът е страховит, само че трябваше да похарчим доста пари и старания, с цел да го приведем в ред. След две години завършихме ремонта и си въздъхнахме с облекчение. Накрая се трансформира в прелестно място.

Тъстът ми умря преди година. През същата година тъщата се пенсионира. Проблемът е, че пенсията й е оскъдна спрямо метода, по който е привикнала да живее. Никога не се лишава от нищо. Похарчи спестяванията, които двамата със брачна половинка й икономисваха от години. Започна да взема назаем пари от щерка си, до момента в който се пенсионира.

Тя постоянно ни гостуваше на чай. Когато се появи на вратата с куфарите, аз и брачната половинка ми не знаехме какво да кажем. Вече живеем дружно, защотото тъща ми счита, че сме й длъжни. Ситуацията се утежнява всеки ден, защото тя се усеща като пълноправна стопанка в дома ни.

Когато с жена ми отиваме да пазарим, тя ни дава и своя лист. Честно казано, доста ме нервира, тъй като в листата си тя има или скъпи шоколадови бонбони, авокадо, изсъхнало бяло вино или сирене за наша сметка. Между другото, харчим три пъти повече пари за нейните вкусотии.

Вижте още: Какво е същинско благополучие?

Понякога ми дават заплатата по-късно и не си разрешаваме да пазарим доста. Но тъща ми ми даде да схвана, че пребивавам в нейния апартамент и би трябвало да й осигуря всичко.

През почивните дни тя подрежда нещата в къщата. Кара Елена да готви по през целия ден, макар че постоянно сме поръчвали храна през почивните дни. Вече с жена ми обсъждаме преместването ни в апартамент чартърен.

Ще плащаме на някой различен, само че ще ни излезе по-евтино, в сравнение с да се грижим за прищевките на тъща ми.

Вие знаете ли за сходна обстановка в други фамилии?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР